///

1 Ocak’ta zorunlu olacak: Bu düzenlemeyle hayali ilanların önüne geçilecek!

Bu düzenlemeyle hayali ilanların önüne geçilecek!

Yayın: 5 Ağustos 2024- 22.52/Güncelleme: 5 Ağustos s2024- 22.52

yenidunyagazetesi.com
Haber Merkezi/Ankara-

İstanbul Ticaret Gazetesinden Sümeyra Yarış Topal’ın haberine göre Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) önümüzdeki ay kısmen başlıyor.

Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS), gayrimenkul ve otomobil satışlarında sahte ilanların önüne geçmek amacıyla 31 Ekim 2023 tarihinde Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayınlanarak bir düzenleme yapılmıştı.

Ticaret Bakanlığı bu konuyla ilgili yeni düzenlemeye gidiyor. 1 Ocak’tan itibaren geçerli olması planlanan yeni düzenleme ile tüm taşınmaz satışları zorunlu olarak EİDS kayıtlı olacak.

Topal’ın haberine göre Eylül ayının 15’inde kısmi olarak başlayacak olan uygulamayla, satışa konu olan taşınmazlar e-devlet üzerinden doğrulanabilecek, böylece hayali ilanların önüne geçilecek.

YETKİ BELGESİ ŞART

İstanbul Ticaret Gazetesinden Sümeyra Yarış Topal’ın verdiği haberin detayları şöyle:

Konuyla ilgili olarak İstanbul Ticaret Odası’nda (İTO), “Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) Hakkında Bilgilendirme Sektör Toplantısı” düzenlendi. İTO Gayrimenkul Hizmetleri Meslek Komitesi’nin bu konuda ilgilileri bilgilendirmek için düzenlediği sektör toplantısı İTO’nun merkez binasında gerçekleştirildi. Bakanlık yetkilileri ve sektör uzmanları da konu hakkında bilgileri paylaştı.

Toplantıda verilen bilgiye göre EİDS’in ikinci fazı Türkiye genelinde 53 bin yetki belgeli emlak işletmesini ilgilendiriyor. Sektörde bir devrim niteliğinde olacak yeni düzenlemeyle, satışa konu olacak taşınmaz, e-devlet üzerinden Tapu Kadastro Müdürlüğü ile bütünleşmiş bir sistem sayesinde doğrulanacak. Satış yapmak isteyen kişiler yine e-devlet üzerinden açılacak yeni bir sayfa ile satış konusu taşınmazı için işlem yapma yetkisini, belgesi bulunan emlak işletmelerine verecek.

DÜZENLEMELER SÜRÜYOR

Toplantıda Komite Başkanı ve Meclis Üyesi Hakan Akdoğan da “Böyle önemli bir düzenleme için sektörü bilgilendirmeye devam edeceğiz” dedi.  Emlak piyasasında kuralları değiştireceği öngörülen düzenleme, internet üzerinden taşınmaz ticareti yapan satış portallarını da ilgilendiriyor. Gayrimenkul satış siteleri uygulama için yazılım süreçlerini tamamlamaya çalışırken, EİDS’i sektörün kolay uyumunu sağlayacak şekilde düzenleme çalışmaları da Ticaret Bakanlığı’nca sürdürülüyor.

 

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI Yayın: 5 Eylül 2024-14.25/Güncelleme: 5 Eylül 2024- 14.25 yenidunyagazetesi.com Haber Merkezi/Ankara- Gençlik

En iyi WordPress hosting hizmetleri için DomainMerkezi'ni ziyaret edin.