KAZANMAK MI İSTİYORSUNUZ YOKSA…

KAZANMAK MI İSTİYORSUNUZ YOKSA…

Etimesgut’ta CHP’nin Belediye Başkan adayı Erdal beşikçioğlu gücü oranında seçime çalışıyor.

Muhtarları, STK’ları geziyor. Mahallelerde halka dokunmaya çalışıyor ama bunlar yeterli mi?

Erdal Beşikçioğlu Perşembe günü Etiler Mahallesini ziyaret etti. Esnafları gezdi, Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti, sonra da Pazar esnafını ziyaret ederek esnafların elini sıktı, sohbet etti.

Bende oradaydım. Erdal Beşikçioğlu’nun seçim çalışmasına katıldım.

Nasıl bir çalışma yapıldığını gözlemledim.

Aslında gözlemlerimi yazmamak için kendimi zorluyorum. Yazma oğlum, yazma! diyorum, nafile. Rahmetli Demirel’in, “Kırıkkale siyasetin okuludur.” dediği kentte büyüdüm. Pek çok seçim çalışmalarına tanıklık ettim, içinde yer aldım. Tecrübelerime dayanarak Etimesgut’ta CHP Belediye Başkan adayının seçim çalışmalarını izlerken koskoca ilçe örgütünün acemiliğiyle karşılaştım! O kadar olumsuzluklar var ki yazmadan edemiyorum. Bazı şeyleri anlatmak, yazmak lazım ki birileri tedbirini alsın.

İlçe Örgütü Seçim İçin Çalışıyor Mu Yoksa Öyle Mi Görünüyor

Perşembe günü Erdal Beşikçioğlu’nun yanında on kişi ile seçim çalışması yaptığını görmek beni son derece üzdü ve düşündürdü. Son derece mütevazi bir insan. Siyasetçi değil ama profesyonel bir sanatçı.

CHP’nin 650 bin nüfuslu bir ilçede, 7.000 üyeli bir ilçe örgütünün 20 aracı donatacak, 500 veya 1.000 kişi demiyorum, 50 partiliyle mahallede gövde gösterisi yapacak gücü yok mu?

İlçe yönetiminden gelen 4 kişi.  İlçe yönetiminden olduğu söylenen genç bir kadın danışmanlık yapıyormuş! Siyasi tecrübesi var mı? Siyasi tecrübesi olup olmadığı hiç dikkate alınmadan adayın yanına danışman diye genç bir kadın mı verildi?

Erdal Beşikçioğlu esnaflara 5-6 kişiyle girip çıkarken ilçe başkanı Selçuk Demir eli cebinde 30 metre geriden seyrediyor. İlçe örgütünün yerel seçime vereceği katkı bu kadar mı?

Oradaki partili birkaç kişiye böyle çalışma mı yapılır (ilçenin aracını göstererek), bu araç ne diye bekletiliyor? Bu araçta anons sistemi var. Mahalle arasına girerek neden anons yapmıyor? dedim. Turgut Altınok’un Etimesgut’taki çalışmasını örnek gösterdim. Koca otobüsü giydirmişler, Altınok’un arkasında 50 kişi, tek tek esnafları geziyor. Çalışma böyle olur. Siz bu adayın kazanmasını mı istiyorsunuz yoksa kaybetmesini mi? Yazıktır, günahtır! diye tepki gösterdim. 10 dakika sonra bekletilen o araç anons yaparak mahalle arasına daldı!

Erdal Beşikçioğlu’nun Kazanmasını İstemiyorlar

Etimesgut çok büyük bir ilçe.

CHP’nin il örgütü var. Küçük ilçe örgütleri var. İl örgütünün, küçük ilçeleri örgütleyerek Erdal Beşikçioğlu’nun mahalle çalışmalarında destek vermeleri neden sağlanmıyor? Etimesgut merkezde Erdal Beşikçioğlu’nun, milletvekillerinin eşliğinde kalabalık bir seçmen topluluğuyla esnafı gezmesi neden sağlanmıyor?

İlçe örgütü neden geriden duruyor?

Bütün bunlar, Erdal Beşikçioğlu’nun Etimesgut’ta kazanmasını istemediklerini açıkça gösteriyor.

Daha önce yazmıştım; Erdal Beşikçioğlu’nun seçimi kazanmasını istemeyenler var. Bu iddiamın belgesi elimde. Sayın Beşikçioğlu veya CHP Genel Merkezinden bana ulaşarak bilgi isterlerse belgesini gösteririm, demiştim.

Erdal Beşikçioğlu, milletini seven, devlet kapılarını halka açan halkın “Valisi”, vatandaşın huzurunu korumak, can ve mal güvenliğini sağlamak için mücadele eden halkın “Behzat Ç” si olarak halk adamıdır.

       Adayın Projeleri!

Kim olursa olsun halka proje sunmayan bir adayın seçimi kazanmasının mümkün olamayacağını herkes bilir. Kaldı ki CHP ilçe ve il örgütleri ile genel merkezin bunu bilmemesi mümkün değil.

Etimesgut hem yerli öğrencileri hem yabancı öğrencileri barındırıyor. Üniversitesi var. Kültür sorunları var. Emekli yoğunluğu fazla. İşçi ve memur ilçesi. Belediye tüm yatırımlarını Elvankent ve Eryaman’a yapıyor. Etimesgut merkez büyük kasaba görünümünde, hizmetten nasibini bir türlü alamıyor. Böyle bir ilçeye neler yapılacak, nasıl bir yönetim sergilenecek, hangi projeler öncelikli olacak? Projelerle seçmenin karşısına çıkmazsanız kazanmanız mümkün değil. Karşınızda tecrübeli bir Belediye Başkanı var. Onun karşısına öyle projelerle çıkmanız gerekir ki seçmeni ikna edebilesiniz.

Erdal Beşikçioğlu’nun popülaritesi seçimi kazanmak için yetmez. Saha çalışmalarında insanlar gelip resim çektiriyor, evet, ilgi var ama bu Sayın Beşikçioğlu’nun popülaritesinden kaynaklanan bir ilgi. Bu ilginin sandığa yansıyacağını sanıyorsanız yanılıyorsunuz.

Adamı getirip aday yaptınız hiç olmazsa destek verin. Adama yazık etmeyin!

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI Yayın: 5 Eylül 2024-14.25/Güncelleme: 5 Eylül 2024- 14.25 yenidunyagazetesi.com Haber Merkezi/Ankara- Gençlik

En iyi WordPress hosting hizmetleri için DomainMerkezi'ni ziyaret edin.