///

Yeşilay Haftası, “Yeşilay Varsa Hayat Var” Mesajıyla Kutlanıyor

Yeşilay Haftası, “Yeşilay Varsa Hayat Var” Mesajıyla Kutlanıyor

 

Yayın: 4 Mart 2024-12.50/Güncelleme: 4 Mart 2024-12.50

Yenidunyagazetesi.com
Ankara- A. Merve AKYÜREK-

Her yıl 1-7 Mart tarihlerinde ülke genelinde düzenlenen etkinliklerle Yeşilay Haftası kutlanıyor.

Yeşilay’ın resmi web sitesinden yapılan açıklamada, Yeşilay’ın tüm şubeleri; Türkiye genelinde çalışanları, yüz binlerce gönüllü ve Yeşilay Danışmanlık Merkezleriyle (YEDAM) yapılacak olan iletişim faaliyetlerinin toplumun bağımlılık konusunda bilinç ve farkındalık düzeyini artırmayı hedeflediğine yer verildi.

Hafta nedeniyle yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“1-7 Mart Yeşilay Haftası, “Yeşilay Varsa Hayat Var” sloganıyla kutlanıyor. Yeşilay, farklı yaş gruplarına yönelik önleme projeleri ile eğitimin, sanatın, sporun gücünden yararlanıyor. Türkiye genelinde sayıları 107’ye ulaşan Yeşilay Danışmanlık Merkezleri (YEDAM) ile bağımlılara ve yakınlarına ücretsiz psikolojik ve sosyal hizmet desteği veriyor.”

Bağımlılığın bir hastalık olduğunu vurgulayan Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, “Yeşilay bugün dünyanın çok farklı coğrafyalarında bağımlılıkla mücadele alanlarında faaliyet gösteriyor. Yeşilay son yıllarda özellikle yurt içinde verdiği hizmetlerine büyük hız kazandırdı” dedi

YEDAM’ın bağımlılıklarla mücadelede, dünyada kapsam ve sistem anlamında tek olduğunu vurgulayan Öztürk, YEDAM Danışma Hattı’na bugüne kadar 1 milyonun üzerinde çağrı geldiğini ifade etti.

Yeşilay Haftası, 120 Yeşilay Şubesi, 97 Ülke Yeşilay’ı ve 110 binin üzerinde gönüllüyle birlikte kutlanıyor. İstanbul’un simge yapısı Galata Kulesi ışıklandırmalarla yeşile boyanırken, Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim köprüleri Yeşilay bayraklarıyla süsleniyor. Yeşilay Sakarya Gençlik Merkezi’nde 2-3 Mart’ta düzenlenen YeşilayFest kapsamında gençler hem birlikte keyifli vakit geçiriyor hem de bağımlılıklara karşı farkındalık kazanıyorlar. YeşilayFest kapsamında “Şişenin Dibi Sergisi” de ziyaretçilerle buluşuyor. Bunun dışında Yeşilay Spor Kulübü de Yeşilay Haftası münasebetiyle 2 Mart’ta Gülhane Parkı’nda Yeşilay Haftası Oryantiring Yarışması düzenliyor.Bisikletseverler 3 Mart Pazar Günü Yeşilay Tarihî Yarımada Bisiklet Turu’nda Buluşuyor
Yeşilay Genel Merkezi Sepetçiler Kasrı’ndan başlayacak olan ve artık bir Yeşilay geleneği hâline gelen turda, bisikletseverler Edirnekapı-Ayvansaray-Balat istikametinde yaklaşık 20 kilometrelik bir rotada seyredecek.

Prof. Dr. Mücahit Öztürk: “Gönüllülerimizle birlikte mücadelemize güç katmaya devam ediyoruz.”
İyi ve sağlıklı bir toplum için çalışan Yeşilay, 104. yaşını kutladığı 1–7 Mart Yeşilay Haftası’nda “Yeşilay Varsa Hayat Var” diyor. Önleme faaliyetleriyle 7’den 77’ye herkesin iyi ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanması ve bağımlılıklardan uzak bir hayat sürmesini hedefleyen Yeşilay, Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) faaliyetleriyle de bağımlılıktan kurtulmak isteyenlere destek vermeyi sürdürüyor.

Yeşilay’ın alkol, tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığı olmak üzere beş farklı bağımlılıkla mücadelesini aralıksız sürdürdüğünü belirten Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk şunları ifade etti:

”Başta gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın sağlıklı bir yaşam ve gelecek zemini oluşturabilmeleri için yüzlerce çalışanımız, 120 şubemiz ve 100 bini aşan gönüllümüzle canla başla çalışıyoruz.

Ulusal ve uluslararası arenada gerek farkındalık gerek önleme gerekse savunuculuk faaliyetlerimizle bağımlılıkla mücadele alanında lider bir kuruluş olarak, tecrübemizden ve birikimlerimizden yararlanarak daha fazla sosyal etki yaratmaya, gönüllülerimiz ve profesyonel gönüllülerimizle birlikte mücadelemize güç katmaya devam ediyoruz.

Ülkemizin her ilinde bulunan Yeşilay Danışmanlık Merkezlerimizle (YEDAM) on binlerce kişiye ulaşıyoruz. İki büyük şehrimizde, Bursa ve Diyarbakır’daki Rehabilitasyon Merkezlerimizde, danışanlarımıza yatarak tedavi hizmeti veriyoruz.  Danışan, Yeşilay Rehabilitasyon Merkezine, kullandığı maddeden arındırma tedavisini tamamlamış olması ve herhangi bir yoksunluk bulgusunun olmaması koşuluyla, Yeşilay Danışmanlık Merkezinden (YEDAM), Alkol ve Madde Tedavi Merkezinden (AMATEM), Çocuk Ergen Alkol Madde Tedavi Merkezinden (ÇEMATEM) sevk yolu ile kabul ediliyor. Yeşilay Rehabilitasyon Merkezlerinde, alkol ve madde bağımlısı bireylerin tıbbi, psikolojik, sosyal, akademik ve meslekî alanlarda desteklenerek bağımlılık sebebiyle oluşan kayıpların tekrar yerine koyulması ve bireylerin yeniden topluma kazandırılması hedefleniyor.  Yolumuza her zamankinden daha güçlü ve enerjik devam edeceğiz.”

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI Yayın: 5 Eylül 2024-14.25/Güncelleme: 5 Eylül 2024- 14.25 yenidunyagazetesi.com Haber Merkezi/Ankara- Gençlik

En iyi WordPress hosting hizmetleri için DomainMerkezi'ni ziyaret edin.