///

Kırıkkale Belediyesinden anne adaylarına pozitif ayrımcılık

default

Kırıkkale Belediyesinden anne adaylarına pozitif ayrımcılık

Yayın: 7 Mart 2024-13.45/Güncelleme: 7 Mart 2024-13.45

yenidunyagazetesi.com
Haber Merkezi/Ankara- 

Kırıkkale Belediyesi aldığı kararla tarihinde ilk defa anne adaylarına yönelik pozitif ayrımcılık uygulayacak.

Kırıkkale Belediyesinden yapılan açıklamaya göre anne adaylarına gebelik süreçlerinde ücretsiz ulaşım imkânı sağlanacak.

Meclis kararıyla Belediye Başkanı’na yetki verildi

Kırıkkale Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis toplantısında, Belediye ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan anne ve bebek sağlığının korumasına yönelik iş birliği protokolü çerçevesinde anne adaylarına ücretsiz ulaşım imkânı sunulması için Belediye Başkanı’na yetki verildi.

Proje kapsamında gebelik ve doğum sonrası üç aylık dönemi kapsayacak şekilde şehir içi toplu aşıma hizmetlerinden anne adaylarının faydalanmasına imkân sağlandı.

Ücretsiz Ulaşım Kartı

Anne adaylarının sağlıklı gebelik dönemi gerçekleştirmeleri, bu dönem içerisinde sağlık kuruluşlarına daha rahat ve konforlu şekilde ulaşmalarını sağlamak amacıyla Kırıkkale Belediyesine ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanılabilecek. Anne adayları Eski Tıp Fakültesinde bulunan “Sağlıklı Hayat Merkezi” Gebe Bilgilendirme Sınıfına, Mahallelerde bulanan Aile Sağlığı Merkezlerine, Yüksek İhtisas Hastanesi Kadın Doğum Polikliniği ve Gebe Bilgilendirme Okuluna başvurarak kayıt yaptırabilecekler. Yapılan kayıtlar üzerine anne adaylarına ücretsiz ulaşım kartı çıkarılacak.

Her Hangi Bir Sınırlama Yok

Anne adaylarına tanımlanacak kartlarda herhangi bir sınırlama bulunmayacak. Belirtilen süre içerisinde sayısız şekilde toplu taşıma imkanlarından faydalanabilecekler.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI Yayın: 5 Eylül 2024-14.25/Güncelleme: 5 Eylül 2024- 14.25 yenidunyagazetesi.com Haber Merkezi/Ankara- Gençlik

En iyi WordPress hosting hizmetleri için DomainMerkezi'ni ziyaret edin.