///

BULUT: “HUKUK TANIMAZLIĞI TARİHE NOT ETMEK AMACIYLA BAŞVURU YAPTIK.”

“YSK VE RTÜK ÖLÜ TAKLİDİ YAPIYOR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, TRT’nin muhalefete uyguladığı karartmayı Radyo Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) ve Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) şikâyet ettiklerini, savcılığa da TRT yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

CHP Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, yaptığı yazılı açıklamada, seçim süreci başladığından bu yana YSK ve RTÜK’ün ölü taklidi yaptığını kaydederek,  “Kanunları, Anayasa’yı yok sayıp suç işleyen TRT’ye karşı savcılığın da YSK ve RTÜK’ün de harekete geçeceğine yönelik bir beklentimiz yok. Sadece bu demokrasi ayıbını, hukuk tanımazlığı tarih not etmek amacıyla başvuru yaptık” dedi.

Burhanettin Bulut, ekranlarını CHP’ye kapatan Genel Başkana  ve adaylarına yer vermeyerek tek taraflı yayın yapıldığı ve AK Parti’nin seçim propagandasını yaptığı iddiasıyla TRT’yi RTÜK ve YSK’ya şikâyet ettiklerini, savcılığa da TRT yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Bulut, ayrıca TRT’ye de sorumluları hakkında idari işlem yapılması için başvurduklarını bildirdi.

“YSK VE RTÜK ÖLÜ TAKLİDİ YAPIYOR”

Ekranlarını muhalefete karartan TRT’nin göz göre göre suç işlerken, YSK ve RTÜK’ün ölü taklidi yaptığını kaydeden Bulut, şöyle devam etti:

“İktidarı hedef alan en küçük bir eleştiri RTÜK’ün radarına takılıyor. RTÜK, düşünce ve ifade özgürlüğü sınırları içinde kalan yorum ve değerlendirmeler nedeniyle muhalif kanallara ceza yağdırıyor, ancak tarafgirliği ayyuka çıkan TRT’yi görmezden geliyor. YSK, kendi kararlarını çiğneyen TRT için kılını bile kıpırdatmıyor. YSK da RTÜK de ölü taklidi yapıyor. Sarayın koruma kalkanının altına sığınan TRT yönetimi de suç işlediğini bile bile muhalefeti, milletin bir kesimini yok sayıyor. TRT’nin yaptıklarına göz yuman bütün kurumlar zincirleme şekilde görev suçu işliyor” dedi.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI Yayın: 5 Eylül 2024-14.25/Güncelleme: 5 Eylül 2024- 14.25 yenidunyagazetesi.com Haber Merkezi/Ankara- Gençlik

En iyi WordPress hosting hizmetleri için DomainMerkezi'ni ziyaret edin.