///

CHP’li Başarır’ın Mehmet Şimşek ile ilgili iddiasına Bakanlıktan “ucuz hile” yanıtı

CHP’li Başarır’ın Mehmet Şimşek ile ilgili iddiasına Bakanlıktan “ucuz hile” yanıtı

Yayın: 5 Temmuz 2024- 11.33/Güncelleme: 5 Temmuz 2024- 11.33

Yenidunyagazetesi.com
Haber Merkezi/Ankara-

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Gölbaşı’ndaki villasının tadilatlarını Rönesans Holding’e yaptırdığını ileri sürmüştü. Bu iddiaya yanıt gecikmedi. Hazine ve Maliye Bakanlığı söz konusu iddiaya jet hızıyla yanıt verdi.

Başarır’ın iddiası neydi?

CHP’li Ali Mahir Başarır, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Gölbaşı’ndaki villasının tadilatlarını Rönesans Holding’e yaptırdığını iddia etmiş ve şöyle demişti: “Bir bakanınız Rönesans’ın uçağına biner. Maliye Bakanımız Rönesans’ın inşaat şirketinin malzemeleriyle villasını yeniler. Size hayat güzel. Olan işçiye, emekçiye, yoksula oluyor”

Hazine ve Maliye Bakanlığı; “Haksız ve mesnetsiz isnat.”

“CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, 04/07/2024 günü Bakanımız Sayın Mehmet ŞİMŞEK ile ilgili “bir iddiaya göre” diyerek temel aldığı açıklaması ile, haksız ve mesnetsiz isnatlarda bulunmuştur.

Bakanımız Sayın Mehmet ŞİMŞEK, 2007 yılında siyasete girmek için, üst düzey yöneticiyken, yurtdışından kesin dönüş yapmış, yurtdışında elde ettiği birikimlerle halen oturmakta olduğu konutunu 2007 yılında satın almıştır.

Sayın Bakanımız kabinede olmadığı dönemde, 2020 yılında, konutunun zemin katı, aşırı nem aldığı için, zorunlu su izolasyonu tadilatı, yapıyı inşa eden firma tarafından yaptırılmıştır. İzolasyon tadilatı iddiada bahsi geçen firma tarafına yaptırılmamıştır.

Yakışıksız isnat ve imalarla, ucuz hilelerle, haksızca siyasette öne çıkmaya çalışan zihniyeti ve Sayın Bakanımızı küçük düşürmeye yönelik iddiaları reddediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI Yayın: 5 Eylül 2024-14.25/Güncelleme: 5 Eylül 2024- 14.25 yenidunyagazetesi.com Haber Merkezi/Ankara- Gençlik

En iyi WordPress hosting hizmetleri için DomainMerkezi'ni ziyaret edin.