//

ETİMESGUT’TA SİYASİ ŞAŞKINLIK!

ETİMESGUT’TA SİYASİ ŞAŞKINLIK!

 

Yayınlanma: 11/01/2024, saat: 02.45. Güncelleme: 11/01/2024, saat: 02.46

yenidunyagazetesi.com
Haber Merkezi. Ankara: Haber Yorum-

CHP, gece yarısından sonra Büyükşehir, il, ilçe ve belde belediye başkan adaylarını açıkladı.

Adaylık tartışmasının odağındaki ilçe ise şüphesiz Etimesgut’tu. Gece yarısı parti sözcüsü Deniz Yücel’in yaptığı basın açıklaması ile sinema ve tiyatro sanatçısı Erdal Beşikçioğlu’nun aday gösterildiği açıklandı.

Açıklama yapılmadan önce Beşikçioğlu’nun aday gösterileceği televizyon kanallarında tartışılmaya başlandı. Gecenin en tartışılan konusu Etimesgut oldu. Zira Etimesgut için sinema ve tiyatro sanatçısı Erdal Beşikçioğlu’nu aday gösterilecek olması doğru bir karar mıydı?

Etimesgut Belediye Başkanlığı için aday adayı olan isimlerden henüz bir açıklama gelmedi. Ancak bazı iddialara göre CHP Genel Merkezine Etimesgut’tan iki ismin çağırıldığı ve bunlara Belediye Başkan Yardımcılığının teklif edildiği bilgisi yayıldı!

CHP Sözcüsü Deniz Yücel’in açıklamasının ardından sosyal medyada tartışmalar alevlendi.

Etimesgut Belediye Başkanlığı için aday adayı olan 14 isim bir araya gelerek aralarında anlaşsalar Erdal Beşikçioğlu aday gösterilir miydi?

Seçim süreci başladı. Erdal Beşikçioğlu kısa süre içinde Etimesgut’a gelerek seçim çalışmalarına başlayacak.

Burada sorulması gereken soru şu?

  • Belediye Başkanlığı için aday adayı olan isimler Erdal Beşikçioğlu’nun yanında yer alacaklar mı?
  • Etimesgut’u tanımayan Erdal Beşikçioğlu ilçede hangi örgütle çalışacak?
  • MHP ve AKP seçmeninin yoğun olduğu Etimesgut’ta yerli aday gösterilmesi düşünülmedi mi?

Küskünleri ve kırgınları bir araya getiremeyen, seçmenlerinden kaçan, seçmeninin hemen hemen hiç benimsemediği ilçe örgütü hangi seçmenden oy isteyecek?

CHP, 4 yıl önceki seçimi gözden kaçırdı? Analizini yapamadı. Aday adaylarından herhangi biri gösterilirse oy kaybı yaşayacaklarını düşündüler.  Bu düşünceden hareketle, seçmeni bir arada tutabilmek için dışarıdan tanınan bir sanatçı aday gösterildi. Peki, aday adayları Beşikçioğlu’nun yanında yer almazlarsa ne olur? Herhangi bir partiyle ittifak da yok.

CHP Genel Merkezi, Etimesgutlu bir aday göstermemekle tarihi hata yaptı. 4 yıl önce ittifak halindeyken seçim 12 bin oyla kaybedilmişti.

Siz ne diyorsunuz? Erdal Beşikçioğlu’nun kazanma şansı var mı?

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI Yayın: 5 Eylül 2024-14.25/Güncelleme: 5 Eylül 2024- 14.25 yenidunyagazetesi.com Haber Merkezi/Ankara- Gençlik

En iyi WordPress hosting hizmetleri için DomainMerkezi'ni ziyaret edin.