///

Günaydın: “Muhalefetten gelen kararları reddetmeyi marifet sayıyorlar.”

Günaydın: “Muhalefetten gelen kararları reddetmeyi marifet sayıyorlar.”

 

Yayın:30 Mayıs2024- 11.13/Güncelleme: 30 Mayıs 2024- 11.13

yenidunyagazetesi.com
Haber merkezi/Ankara-

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Srebrenitsa’da Boşnak Müslümanların Avrupa’nın gözü önünde katledilmesini gündeme getiren Gökhan Günaydın, 23 Mayıs 2024 tarihinde BM’in Srebrenitsa Soykırımını Anma Günü ilan ettiğini, bu çerçevede Kanun teklifi hazırlayarak pazartesi günü Meclis’e sunduklarını belirterek, bu kanun teklifi uyarınca 11 Temmuz’un Srebrenitsa Soykırımını Düşünme ve Anma Günü olarak parlamentomuzdan ilan edilmesi için grupları ziyaret ettiklerini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın gündeme ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu.

‘SREBRENİTSA TEKLİFİNİ ZAMANA YAYIYORLAR’

AKP’nin hangi önemli karar muhalefetten geliyorsa reddetmeyi bir marifet saydığını kaydeden CHP’li Günaydın, şunları kaydetti:

“11 Temmuz 1995 gününde Srebrenitsa’da 8 bin 300 Boşnak Müslüman Avrupa’nın gözleri önünde, Avrupa’nın da işbirliğiyle katledildi. Biz bunun bir soykırım olduğu konusunda hiçbir tereddüt duymadık. Nitekim 23 Mayıs 2024 tarihinde Birleşmiş Milletler de bu olayı Srebrenitsa Soykırımını Anma Günü olarak ilan etti. Bu çerçevede bu hafta pazartesi günü Cumhuriyet Halk Partisi’nin 3 grup başkanvekili olarak AKP ve MHP gruplarını, bunun yanında DEM, İYİ Parti, Saadet ve Gelecek gruplarını grup başkanvekilleri nezdinde ziyaret ettik. Söylediğimiz şudur: Kanun teklifini pazartesi günü verdik. Bu kanun teklifi uyarınca 11 Temmuz’un Srebrenitsa Soykırımını Düşünme ve Anma Günü olarak parlamentomuzdan ilan edilmesi konusunda tüm gruplar ortak bir irade ortaya koysunlar. AKP, dedi ki: “Temmuz ayında bu konuya ilişkin bir genel görüşme açalım ve konuyu değerlendirelim.” Ben şimdi merak ediyorum; bu genel görüşmede AKP Srebrenitsa’da 1995’te ortaya çıkan durumun bir katliam ve soykırım olup olmadığını mı tartışacak? Yoksa bu kanun teklifi bizden geldiği için, Cumhuriyet Halk Partisi grubundan geldiği için reddetmenin, komisyona havale etmenin, zamana yaymanın bir marifet olduğunu mu düşünüyor? Bütün bunları yüce halkımızla ve milletimizle paylaşmayı bir görev sayarız.”

AKP POLİS İNTİHARLARININ ARAŞTIRILMASINA HAYIR DEDİ’

Benzer bir tutumun polis intiharları konusunda da yaşandığına işaret eden CHP’li Günaydın, şunları dile getirdi:

“Son 5 yılda, yani 2018-2022 yıllarında 450’nin üzerinde polis arkadaşımız intihar etmiş. Son 20 yılda, 2002-2022 arasında intihar eden polis sayısı 1000’in üzerinde. Yalnızca 2021’de, tek yılda 100’den fazla polis intihar etmiş. Gelin bu polis intiharlarının birlikte araştırılması yönünde irade kullanalım diyoruz ve AKP’nin Grup Başkanvekili Özlem Zengin bu tartışmalar sırasında “evet biz de bu konunun birlikte araştırılacağını düşünüyoruz” diyor. Peki, düşünüyorsunuz da ne yapıyorsunuz? CHP’den bu grup önerisi geldiği için ortak bir araştırma komisyonu kurulmasına evet oyu kullanamıyorlar. Dolayısıyla polis intiharları Türkiye’de bir vaka olarak araştırılamayan durum, dolayısıyla çözülemeyen bir durum olarak varlığını sürdürmeye devam ediyor.”

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI Yayın: 5 Eylül 2024-14.25/Güncelleme: 5 Eylül 2024- 14.25 yenidunyagazetesi.com Haber Merkezi/Ankara- Gençlik

En iyi WordPress hosting hizmetleri için DomainMerkezi'ni ziyaret edin.