///

İstanbul’da çıkan yangında 25 kişi hayatını kaybetti

İstanbul’da çıkan yangında 25 kişi hayatını kaybetti

Yayın: 2 Nisan 2024- 16.10/Güncelleme: 2 Nisan 2024- 16.11

Yenidunyagazetesi.com
İstanbul/Mehmet KARAKOYUNLU-

İstanbul’un Beşiktaş ilçesindeki 16 katlı bir binada yangın çıktı. Yangında 25 kişinin hayatını kaybettiği, 7’si ağır olmak üzere 8 vatandaşın da yaralandığı belirtilirken, hastaneye kaldırılan yaralılardan durumları ağır olanların ciddiyetini koruduğu ve ölenlerin sayısının artmasından endişe edildiği açıklandı.

İSTANBUL VALİSİ AÇIKLAMA YAPTI

Bu arada çıkan yangınla ilgili ilk açıklama İstanbul Valisi Davut Gül’den geldi. Vali Gül, ” Yaralanan ve ölenler tadilatta çalışan kişiler. Gece kulübünün 1987’de aldığı ruhsat var, 2018’de ruhsat yenilenmiş” ifadelerini kullandı. Olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı belirtiliyor.

Yangın, İstanbul’un Beşiktaş ilçesindeki Gayrettepe Mahallesi Gündoğdu Sokakta bulunan 16 katlı binanın -1 ve -2. katında faaliyet gösteren eğlence merkezinde çıktı. Yangının çıkış sebebi henüz bilinmezken, görgü tanıklarının ifadelerinden yangının göğe yükseldiği belirtildi.

Olay yerine gelen İtfaiye, Sağlık ve Polis ekipleri gerekli müdahalelerde bulundular. İtfaiye ekiplerince yangın söndürürken, yapılan ilk incelemede 16 kişinin hayatını kaybettiği tespit edildi.

OLAY YERİNE GELEN VALİ GÜN AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul, Beşiktaş Gayrettepe’de 16 katlı binanın -1 ve -2. katlarının gece kulübü olarak kullanıldığı anlaşılan giriş katlarındaki çıkan yangından 23 kişinin etkilendiği belirtiliyor. Olay yerine gelen İstanbul Valisi Gül yetkililerden bilgi alırken, yangınla ilgili açıklama yaptı:

“Hepimizin başı sağ olsun. Olayda toplam 23 kişi etkilendi. Maalesef hayatını kaybeden 8 kişi var. 15 kişi de yaralı. 15 kişi içinde 6 kişi biraz daha ağır yaralı. Kimlikleri henüz belli değil. Kimlik tespit çalışmaları devam ediyor. Yangının çıkış sebebi belli değil. Binanın altında diskotek olarak kullanılan bir mekân. Tadilat yapılıyormuş. Tadilat dolayısıyla da çalışanlar hayatını kaybetti ve yaralandı. Olay yerinde polis sağlık ve itfaiye ekiplerimiz ilk andan itibaren müdahale ettiler. Yaralıların tedavileri, hastanelerimizde devam ediyor. Bu gece kulübünün 1987’de aldığı bir ruhsat var. 2018 yılında da ruhsat yenilenmiş.” dedi.

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA AÇIKLAMA YAPTI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da yangınla ilgili, “İstanbul Beşiktaş Gayrettepe’de meydana gelen yangınla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Konuyla ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI Yayın: 5 Eylül 2024-14.25/Güncelleme: 5 Eylül 2024- 14.25 yenidunyagazetesi.com Haber Merkezi/Ankara- Gençlik

En iyi WordPress hosting hizmetleri için DomainMerkezi'ni ziyaret edin.