///

KANSER HASTASINA 16 AY SONRAYA GÜN VERİLDİ

SAYIN SAĞLIK BAKANI, RANDEVU ALAMAYAN HASTA NE YAPSIN?

Yayın:15.02.2024-21.12/Güncelleme: 15.02.2024-21.13

yenidunyagazetesi.com
Ankara/A. Merve AKYÜREK- 

Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde randevu sorunu yaşanmaya başlandığında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak Merkezi Hekim Randevu Sisteminde (MHRS) iki yeni uygulama başladığını duyurarak şöyle demişti:

“BEKLENEN İYİLEŞME SAĞLANINCAYA DEK ODAKLANACAĞIMIZ BİR NUMARALI KONU”

“MHRS randevu sorunları, beklenen iyileşme sağlanıncaya dek, odaklanacağımız bir numaralı konudur. Sistemde oluşan gereksiz yük artışı ve vakit kaybına karşı iki uygulama başladı. Zamanın kullanımında karşılıklı bir başarı, bizi şu an hayal edilemeyen noktalara götürebilir.

Buna göre MHRS üzerinden randevu alıp gitmeyen ve iptal de etmeyen kişiler, 15 gün süreyle tekrar aynı branştan randevu alamayacak. Ayrıca aldığı randevunun öncesinde aynı branşta muayene olan ve bu nedenle randevusu boş geçtiği saptanan kişiler için de aynı durum geçerli olacak.”

MİDE KANSERİ HASTAYA 16 AY SONRASINA GÜN VERİLDİ

Fakat aradan geçen zamanda Sayın Bakanın dediği iyileştirmeyi vatandaş göremedi! Hâlâ hastanelerde randevu çilesi yaşanıyor.

Haber Merkezimize gelen bilgiye göre Ankara SBÜ Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Mide kanseri geçirmiş bir hastaya endoskopi+kolonoskopi için 2025 yılı Mayıs ayı sonuna randevu verildi.

Yutma güçlüğü çeken 82 yaşındaki hasta, SBÜ Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gastroenteroloji Polikliniğine başvurdu. Hastane randevu sisteminde 28/05/2025 tarihine gün verildi.

Haber Merkezine bilgi veren hasta yakınları, hastanın yaşlı olmasına rağmen kendi ihtiyaçlarını görebildiğini, ancak söz konusu hastalık nedeniyle çok perişan olduğunu belirterek, çok muzdarip olduğunu, gözlerinin önünde hastalarının perişanlığına dayanamadıklarını ifade ederek Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’dan destek istediklerini ifade ettiler.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI Yayın: 5 Eylül 2024-14.25/Güncelleme: 5 Eylül 2024- 14.25 yenidunyagazetesi.com Haber Merkezi/Ankara- Gençlik

En iyi WordPress hosting hizmetleri için DomainMerkezi'ni ziyaret edin.