//

“KIRMIZI ALARM DURUMUNDAYIZ”

“KIRMIZI ALARM DURUMUNDAYIZ”

Yayın: 18 Temmuz 2024- 00.17/Güncelleme: 18 Temmuz 2024- 00.17

yenidunyagazetesi.com
Haber Merkezi/Ankara- 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada hayvan katliamına yol açacak yasa tasarısına değinerek, “Kırmızı alarm  durumundayız” dedi.

Özel, hayvan katliamına yol açabilecek düzenleme hakkındaki soruyu da yanıtladı. Özel, “Bu konuda uzun süredir benzer değerlendirmeleri yapıyoruz. Sayın Genel Başkanın vurguladığı, benim de iki grup toplantısında üzerinde durduğum Hayvan Hakları Komisyonun raporu var. O raporda, çok net olarak hayvan hakları fonu kurulması söyleniyor. Bunun geliri at yarışlarından, şans oyunlarından ve toplanan bazı yerel vergilerin küçük bir kısmı. Böylelikle devasa bir bütçe oluşuyor. Barınak yapmak için para var. Aşılama yapmak için, kısırlaştırma için para var. Ama bu kanun teklifinde altında imzaları olan bu fonun kurulmasına ilişkin bir şey yok. Ne var, para yok diye erteleme var. Kaç yılına, bundan dört yıl sonraya. 2028 yılına barınak yapma yükümlülüğünü erteliyor. Bu şu demek, para yok. Sorumluluk sizde. Yetki sizde, hayvanlar sokakta, katledin onları demek. CHP’li belediyeler bunu yapmayacak elbet. Ama bunu yapacak birçok belediye başkanı çıkacak. Kamu güvenliği tehdit altındaysa diyor. Birisine göre bir tek köpek bile kamu güvenliğini tehdit ediyor olabilir. Bunun tarifi nedir? Kamu güvenliğinin tehdit altında olup olmadığına kim karar verecek. Engelli hayvanların doğrudan itlafının önünü açan çok kötü kullanılmaya müsait bir ifade var. Bu yüzden biz buna karşı, hayvan hakları yasasında CHP grubu kırmızı alarmdadır. En üst düzey kırmızı alarmdadır. Çok özel ve sağlık sorunlarına dayalı ve birinci derece akrabaların sağlık sorunlarına dayalı mazeretler hariç, grubumuz Meclis’te mücadelesini sürdürecektir. Kırmızı alarm halindeyiz. Bu yasanın yasalaşmaması, yok çoğunluk gücüyle yasalaşıyorsa da tarih önünde biz sorumluluklarımızı yerine getirmek üzere gereğini yapacağız. Bir diğer hassasiyet duyduğumuz konu da düzenlemesi gündemde olan kadınların soy ismini kullanabilmesi, dilediği soy ismini kullanabilmesi konusundaki düzenlemedir. Anayasa Mahkemesi kadına kendinin ilk soyadını, eşinin soyadını ya da bunları birlikte kullanmak konusunda özgürlük alanını tayin etmiş. Bu konuda Meclis’i görevlendirmiştir. Şimdi dönüp yeniden kadının ya kendi soyadını ya da eşinin soyadını, ya da önceki soyadı ile eşinin soyadını kullanma gibi bir dayatma getirmektedir. Bu konuda karar kadınlarındır. CHP’nin de bu konudaki tutumu kadın haklarından ve bu alanda örgütlü olan derneklerin ve bu konuda mücadele eden kadınların kararlılığının arkasındayız. Bu konuda da kırmızı alarm durumundayız.”

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI Yayın: 5 Eylül 2024-14.25/Güncelleme: 5 Eylül 2024- 14.25 yenidunyagazetesi.com Haber Merkezi/Ankara- Gençlik

En iyi WordPress hosting hizmetleri için DomainMerkezi'ni ziyaret edin.