///

KORAY AYDIN İYİ PARTİ’DEN İSTİFA ETTİ

KORAY AYDIN İYİ PARTİ’DEN İSTİFA ETTİ

 

Yayın: 28 Haziran 2024- 11.04/Güncelleme:28 Haziran 2024- 11.04

yenidunyagazetesi.com
Haber Merkezi/Ankara-

İYİ Parti’nin ağır toplarından Koray Aydın İYİ Parti’den istifa ettiğini açıkladı. Sosyal medya platformu X’ üzerinden  gece 12.00’de yaptığı açıklama ile İYİ Parti’den istifa gerekçelerini açıklayan Aydın, “İYİ Partili dava kardeşler arası uzun istişareler sonucu; özetle ifade edilen açıklamalarla, Kurucular Kurulu Üyesi ve Ankara Milletvekili olduğumuz, belli dönemlerde önemli harcamaların üstlendiğim İYİ Parti’den üzülerek istifa ediyorum” dedi. Koray Aydın’ın istifa açıklamasına sosyal medyadan destek çığ gibi büyüdü!

ALLAH’A ISMARLADIK İYİ PARTİ” başlığıyla yaptığı açıklamada, “Ayrılıklar zor ve hüzün dolu, Haksızlık ve hukuksuzluklar karşısında cesur insanlar olarak, İYİ Parti’yi büyük umut heyecan ve hayallerle; büyük emek, gayret ve fedakarlıklarla kurduk” diyen Aydın, 2023 genel seçimleri öncesinde İYİ Parti’nin takındığı tavrı eleştirerek, “2023 genel seçimlerine giderken Altılı Masa Süreci yetkili kurullarının tam desteği olmasına rağmen hatalı bir strateji yürütüldü. Akabinde tamamen ötekileştirmeye ve adaletsizliğe dayanan, sözde milletvekili temayül yoklaması ile yeni bir ayrışma süreci daha yaşandı”” ifadesini kullandı.

2024 yerel seçimlerinde iktidarın mücadelesine güç veren politikalar uygulandığına dikkat çekilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “2024 yerel seçimlerinde, iktidarın mücadelesine güç veren söz, eylem ve politikalar; Milletimiz tarafından kesinlikle reddedildi.”

Akşener’in sevk ve idareyi yapamadığı noktasını da eleştiren Koray Aydın, “İYİ Parti’deki bütün bu erime ve gerileme süreci, Akşener’in sevk ve idaresinde gerçekleşti “ ifadesini kullandı.

Koray Aydın, İYİ Parti’den istifasına neden olan süreci uzun bir açıklama ile yaparken, Meral Akşener’i de eleştirdi ve istifasına neden olan asıl süreci şu şekilde açıkladı:  “İYİ Parti, her türlü adaletsizliğe ve hukuksuzluğa karşı, Saray’la sembolleşen tek adam düzenine karşı, Türkiye’de hak, adalet ve medeniyet yollarının taşlarını döşemek için İYİ’ler ve Cesurlar Hareketi olarak yola çıkmıştı; Saray’a giden yollarını döşemek için değil.  İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı Sayın Meral Akşener ile Sayın Cumhurbaşkanının, Saray’da yaptığı Parti’den habersiz görüşmenin konusu ve içeriğinin açık ve net bir şekilde açıklanmaması halinde; İYİ Parti’nin kuruluşu siyasetin temelden sarsılacağına ve Parti’yi dağılmaya sürükleyeceğine dair, İYİ Parti tabanı ve aziz milletimiz büyük bir ilgi ve teveccüh gösterirken, İYİ Parti yönetimi açıklamalarına duyarsız ve kayıtsız kaldı; endişelerimi, uyarılarımı ve önerilerimi kapsamadı; gerekli adımlar zamanında, yeterince ve gereğince atmadı.

… Gelinen yerde; İYİ Parti’de varlığımıza, görüşümüze, fikir ve önerilerimize artık pek fazla ihtiyaç duyulmadığına üzülerek kanaat getirmiş mevcutum. Bu kanaate varmamda Saray’daki malum görüşme ve sonrasındaki gelişmeler, bardağı taşıran son damla olmuştur.

İYİ Partili dava kardeşler arası uzun istişareler sonucu; özetle ifade edilen açıklamalarla, Kurucular Kurulu Üyesi ve Ankara Milletvekili olduğumuz, belli dönemlerde önemli harcamaların üstlendiğim İYİ Parti’den üzülerek istifa ediyorum.”

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI Yayın: 5 Eylül 2024-14.25/Güncelleme: 5 Eylül 2024- 14.25 yenidunyagazetesi.com Haber Merkezi/Ankara- Gençlik

En iyi WordPress hosting hizmetleri için DomainMerkezi'ni ziyaret edin.