///

Lütfi Türkkan; “Ucuz yemek yiyen aslında Milletvekilleri değil vatandaşlardır.”

Lütfi Türkkan; “Ucuz yemek yiyen aslında Milletvekilleri değil vatandaşlardır.”

Yayın: 5 Temmuz 2024- 10.45/Güncelleme: 5 Temmuz 2024- 10.45

yenidunyagazetesi.com
Haber Merkezi/Ankara-

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfi Türkkan, Meclis lokantasındaki fiyatlar üzerine yapılan spekülasyonlara cevap verdi.

Meclis lokantasında, Personel haricinde günde ortalama 6 bin ile 8 bin arasında gelen ziyaretçilerin yemek yediğini belirten Lütfi Türkkan, bunların yemek ücretleri ziyarete geldikleri milletvekilleri tarafından ödendiğini söyledi.

Türkkan, sosyal medya platformu X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, seçmeniyle, teşkilatı ile gerektiği gibi iletişimde olan her milletvekilinin her ay 250-500 arası ziyaretçisi olduğuna dikkat çekerek, “Dolayısıyla ucuz yemek yiyen veya çay kahve içen aslında milletvekilleri değil, vatandaşlardır, bunda da bence herhangi bir beis yoktur” dedi.

Lütfi Türkkan’ın sosyal medya paylaşımı şöyle:

“Meclis Lokantası’ndaki fiyatlar üzerine yapılan spekülasyonlara bir cevap yazmak farz oldu.

Öncelikle personel haricinde günde ortalama 6 bin ile 8 bin arasında Meclis’e gelen ziyaretçiler yemek yiyor ve bunların yemek ücretleri ziyarete geldikleri milletvekillerince ödeniyor.

Partilerin grubu olduğu günler bu çok daha fazla oluyor.

Milletvekillerine gelince; 600 milletvekilinden her gün yarısı bile Meclis’te yemek yemiyor, Meclis’in açık olduğu günler. Bu da 300 kişi yapar.

Örneğin ben Meclis’te en son yemek yediğim günü hatırlamıyorum bile.

Ama gelen ziyaretçilere yemek ikram etmek hem adet olmuş uzun yıllardır, hem de töremizde de var misafire ikramda bulunmak.

Seçmeniyle, teşkilatı ile gerektiği gibi iletişimde olan her milletvekilinin her ay 250-500 arası ziyaretçisi olur.

Dolayısıyla ucuz yemek yiyen veya çay kahve içen aslında milletvekilleri değil, vatandaşlardır, bunda da bence herhangi bir beis yoktur.

Bu konu hakkında çok fazla yanlış bilgi kirliliği olunca, fazlaca da speküle edildiğini görünce, doğrusunu anlatmak istedim. “

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI Yayın: 5 Eylül 2024-14.25/Güncelleme: 5 Eylül 2024- 14.25 yenidunyagazetesi.com Haber Merkezi/Ankara- Gençlik

En iyi WordPress hosting hizmetleri için DomainMerkezi'ni ziyaret edin.