//

Mamak Belediyesi, hayvanları yaşatmak için harekete geçti!

Mamak Belediyesi, hayvanları yaşatmak için harekete geçti!

Yayın: 1 Ağustos 2024- 10.54/Güncelleme: 1 Ağustos 2024- 10.54

yenidunyagazetesi.com
Haber Merkezi/Ankara-

Hayvanları Koruma Kanunu, özellikle sokak köpekleri açısından önemli. Kanundaki bazı maddelere hayvanseverler hâlâ tepki gösteriyor. Eleştirilere maruz kalan Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi yani Sokak Hayvanları Yasası hakkında vatandaşların bilgi sahibi olması da çok önemli.

5119 Sayılı Kanun’da yapılan değişiklikle sokak hayvanları hakkında yeni düzenleme yürürlüğe girdi. Pek çok belediye sokak hayvanlarını toplamaya başladı. Bazı belediyeler ise çözüm arayışı içinde.

Sokak hayvanları denilen sahipsiz hayvanların can güvenliği ve sağlıklı bir şekilde sokaklarda yaşamalarını temin etmek de çok önemli. Ancak bugüne kadar alınan önlemler yetersiz; hem insan için hem de hayvan için sağlıklı ve düzenli yürütülecek düzenlemeler gerekli. İnsanların olduğu kadar, ellerinden alınan sokakların da hayvanlar için güvenli olması önemli.

CHP’li Mamak Belediyesi Veterinerlerin işbirliği için bir kampanya başlattı. “Önlüğünüzü giyin Mamak’a gelin!” diye Veterinerlere seslenen Mamak Belediyesi, belediyenin web sitesinden başvuru ilanı yayınladı. “Kısırlaştırmak ve yaşatmak için beyaz önlüklü kahramanlar arıyoruz!” diyerek yapılan çağrı için Veterinerlerin yanı sıra Veterinerlik teknikerleri de alınacak. Kampanya gönüllü Veterinerler ve gönüllü teknikerler için yapıldı. Gönüllü başvuru için talep formunun doldurulması gerekiyor.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI Yayın: 5 Eylül 2024-14.25/Güncelleme: 5 Eylül 2024- 14.25 yenidunyagazetesi.com Haber Merkezi/Ankara- Gençlik

En iyi WordPress hosting hizmetleri için DomainMerkezi'ni ziyaret edin.