///

MANUKYAN’A GEÇİT YOK

Alanya’da “Manukyan “İsimli tiyatro oyununun gösterimi iptal edildi

Yayın: 22.02.2024-01.07/Güncelleme: 22.02.2024-01.07

yenidunyagazetesi.com
Alanya/ Zeki DEMİR (Akdeniz Bölge Temsilcisi)-

Genelev patroniçesi Matild Manukyan’ın hayatını konu alan “Manukyan” isimli tiyatro oyunu şikâyet üzerine iptal edildi.

Alanya Kültür Merkezi’nde sahnelenmesi planlanan oyunun Manukyan’ın hayatını akladığı gerekçesiyle iptal edildiği öğrenildi.

Yeni Akit Hedef Göstermişti

Yeni Akit Gazetesi “Manukyan” isimli oyunu hedef alan yayın yaparak şöyle yazmıştı:

“Gazetemizin Cuma günü, “Kerhaneci Manukyan’ın oyununa tepki yağıyor” başlığıyla duyurduğu ve bu ülkenin kızlarının bedenlerinden para kazanan genelev patroniçesi Matild Manukyan’ın hayatını aklayan rezil tiyatro oyunuyla ilgili haberinin ardından önemli bir gelişme yaşandı. Haberimizi ihbar kabul eden MHP’li Alanya Belediyesi, belediyeye ait Kültür Merkezi’nde dün akşam (19 Şubat Pazartesi) sahnelenmesi beklenen oyunu apar topar iptal etti.”

Yaşanan bu gelişmeler üzerine “Manukyan” isimli tiyatro oyunu iptal edildi.

Matilt Manukyan Genelev patroniçesi ve vergi rekortmeniydi

Bundan 24 yıl önce hayatını kaybeden ünlü genelev patroniçesi ve vergi rekortmeni  Matild Manukyan’ın hayatından bir kesitin anlatıldığı ‘Manukyan’ adlı tiyatro oyununun Alanya’da  yapılması planlanan gösterisi, Yeni Akit Gazetesi tarafından hedef gösterilince iptal edildi.

Alanya Belediyesi tarafından oyunun iptal edilmesine ilişkin herhangi bir gerekçe sunulmazken, oyunda Matild Manukyan’ı canlandıran Bahar Hacıbektaşoğlu’nun, oyunun Yeni Akit tarafından “Manukyan’ın kirli hayatı aklanıyor” diye hedef gösterilerek yasaklanmasına tepki gösterdiği belirtiliyor.

Kadın Haklarını Koruma Derneği Alanya Şube Başkanı Melek Depren, konu ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Tiyatro gösterisinin iptal edilmesi üzerine oyuncu Bahar Hacıbektaşoğlu, “Bu ülkede ilerleyen bir sanat, ayakta duran, ilerleyen güçlü insanlar var. Ne bizleri ezebilecekler ne de sanatı susturabilecekler” dedi.

Basın açıklamasına oyun ekibinin yanı sıra Alanya’da ki tiyatro severler, Kadın Haklarını Koruma Derneği de eşlik ettiler.

Haber Sitemizi aradılar

Haber sitemizi arayan bazı vatandaşlar da oyunun iptalinden duydukları memnuniyeti ifade ederek, Manukyan’ın ölmeden önce basına yansıyan söyleşilerinden, Türk kızlarını çalıştırdığına yönelik beyanlarının bulunması nedeniyle iptal kararının isabetli olduğu ve desteklediklerini söylediler.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI Yayın: 5 Eylül 2024-14.25/Güncelleme: 5 Eylül 2024- 14.25 yenidunyagazetesi.com Haber Merkezi/Ankara- Gençlik

En iyi WordPress hosting hizmetleri için DomainMerkezi'ni ziyaret edin.