///

MB Başkanı Karahan, enflasyon hakkında açıklama yaptı.

MB Başkanı Karahan, enflasyon hakkında açıklama yaptı.

Yayın: 4 Temmuz 2024- 11.23/Güncelleme: 4 Temmuz 2024- 11.23

yenidunyagazetesi.com
Haber Merkezi/Ankara-

Merkez Bankası (MB) Başkanı Fatih Karahan, enflasyon verilerine ilişkin Reuters’a yaptığı açıklamada “Aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş görmek istiyoruz” dedi.

Reuters’a açıklama yapan Karahan, enflasyonu düşürmekte son derece kararlı olduklarına dikkat çekti.

“MB KARARLILIĞI VE İHTİYATI İLE HAREKET EDİYORUZ”

Karahan, “Aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş görmek istiyoruz. Oynaklığın yüksek seyrettiği bu dönemde tek bir veri üzerinden çıkarım yapmak sağlıklı olmaz. Merkez bankası kararlılığı ve ihtiyatı ile hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ENFLASYON HAZİRAN AYINDA YILLIK BAZDA DÜŞÜŞ EGEÇTİ.

Enflasyon Mayıs’ta ulaştığı yüzde 75,45 ile 2022 sonundan beri en yüksek seviyeye yükseldikten sonra Haziran ayında yıllık bazda düşüşe geçti. Çarşamba günü açıklanan verilere göre TÜFE yıllık yüzde 71,60’a gerilerken, aylık fiyat artışı da Haziran’da yüzde 2’nin altına düştü.

“Tek bir veri üzerinden çıkarım yapmak sağlıklı olmaz.”
Karahan; “Talepte dengelenme belirtileri ortaya çıkıyor. Bunun fiyatlara da yansımaya başladığını görüyoruz” dedi. Ancak tek bir veri üzerinden çıkarım yapmadıklarına dikkat çekti.

 

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI Yayın: 5 Eylül 2024-14.25/Güncelleme: 5 Eylül 2024- 14.25 yenidunyagazetesi.com Haber Merkezi/Ankara- Gençlik

En iyi WordPress hosting hizmetleri için DomainMerkezi'ni ziyaret edin.