//

ONUR ÖKTEM, ETİMESGUT İÇİN BÜYÜK BİR ŞANSTIR!

yenidunyagazetesi.com
Haber Merkezi-

ONUR ÖKTEM, ETİMESGUT İÇİN BÜYÜK BİR ŞANSTIR!

CHP’de Ankara-Etimesgut Belediye Başkan aday adaylığı için adeta aday patlaması yaşanıyor.

Seçmen, Belediye Başkan adayının Etimesgut’tan ve Ankaralı bir aday olmasını isterken, CHP Genel Merkezi halen adayı açıklamadı.

Diğer yandan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Trabzonlu olan Adnan Dinçer’in aday gösterilmesini istediği konuşuluyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da Mesut Özarslan’ın aday gösterilmesi için CHP Genel Başkanı Özgür Özel  ile konuştuğu basına yansıda.

Bu gelişmeler karşısında Etimesgutlu seçmenler tepkili. Seçmen, ithal aday istemediğini ve Etimesgut’un çocuğu olan Onur Öktem’in aday gösterilmesini istiyor.

Yenidunyagazetesi.com’a özel açıklama yapan ve isminin açıklanmasını istemeyen CHP’li bir delege ise yerel seçimlerde Belediye Başkan adayı olacak kişilerde bazı özelliklerin olması gerektiğini belirterek, bizim seçmenimiz maalesef bu özelliklere dikkat etmiyor, ifadelerini kullanarak şunları söyledi:

“1- Başta kendi mesleğinde başarılı olması, 2- Eğitim, 3- Liyakat, 4- Mesleği, 5- Halka yaklaşımı, 6- Siyasi tecrübe ve kariyeri, 7- Dürüstlük, 8- Seçmene karşı samimiyet, 9- Hatipliği…

ONUR ÖKTEM’i ilçe başkanlığından itibaren yakından takip eden bir delegeyim. İlçe Başkanlığı seçimlerinde kendisini desteklemedim. Ama İlçe başkanlığı yönetimini gördüm. Örgütçü ve seçmeni yönlendirebilen biri. Dik duruşu, yönetim anlayışı, pazarlıklara mesafeli durarak inandığı yoldan yürümesi, bir delege olarak dikkatimi çekti. Bu nedenle kendisini takdir ediyorum. Bugün Etimesgut Belediye Başkanlığı aday adaylığını açıklayan ve resmen başvuran on aday var. Ancak bu adayların içinde saydığım özelliklere sahip sadece Onur Öktem var. Çıkarları için eğilip bükülmeyen  bir insan olması nedeniyle adaylığı hak ediyor. Etimesgut ilçesinin kapalı kapılar ardında pazarlık konusu yapılmayacağını umut ediyorum. Aksi halde büyük köy görünümünden bir türlü kurtulamayan; Ankara’nın 5. büyük ilçesi, Türkiye’nin 43 ilinden büyük bu kasaba görünümlü ilçesi gelişemez. ONUR ÖKTEM, adaylar içinde projeleriyle yola çıkan bir aday adayı olmasıyla da Etimesgut için bir değerdir. Umuyorum ki CHP Genel Merkezi yanlış bir karar vermez.”

 

ONUR ÖKTEM KİMDİR?

Onur Öktem, 9 Ağustos 1985’te Ankara’da doğdu. Babasının adı Enver, annesinin adı Ayşe’dir.

İlköğrenimini, ortaöğrenimini ve yükseköğrenimini Ankara’da tamamladı. 2008 yılında akademik başarısından dolayı Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörlüğü Şeref Listesine girdi ve aynı yıl Endüstriyel Elektronik bölümünden mezun oldu. 2012 yılında ise Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu.

2003 yılında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), 2008 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mezunları Derneği (ODTÜ MD), 2012 yılında ise Anadolu Üniversitesi Mezunlar Birliği Üyesi oldu. 2020 yılında İkinci Yüzyıl Derneği’nin Kurucu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı oldu.

Onur Öktem, 2001 2002 yılları arasında CHP Lise Örgütlenme Komisyonu Başkanlığını, 2003 – 2007 yılları arasında CHP Keçiören İlçe Gençlik Kolu Yönetim Kurulu Üyeliğini, 2003 – 2007 yılları arasında ADD Keçiören Şube Gençlik Kolu Başkanlığını, 2006 – 2008 yılları arasında ODTÜ CHP Örgütlenme Komitesi Başkanlığını yaptı.

2008 – 2012 yılları arasında özel sektörde; Baş Teknik Yöneticisi ve AR-GE sorumlusu, Pazarlama ve Satış Departmanı Yöneticisi, Finans Departmanı Yöneticisi olarak çalıştı. 2012-2013 yılları arasında Batı Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgelerinde vatani görevini yerine getirdi. 2014 yılından itibaren kurucusu olduğu şirketler grubunun Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir. Şirketler Birliği olarak gerçekleştirilen belirli projelerde Üst Düzey Yönetici olarak görev yaptı.

2014-2015 yılları arasında ODTÜ Mezunları Birlik ve Dayanışma Hareketi Sekreterliğini ve ODTÜ Mezunları Stratejik ve Yenilikçi Düşünce Kulübü Kurucu Üyeliği görevlerini yürüttü.

Onur Öktem, CHP Keçiören İlçe Başkanlığı’nın 15 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirilen 10. Olağan İlçe Kongresi ile 18 Kasım 2017 tarihinde gerçekleştirilen 11. Olağan İlçe Kongresi’nde çarşaf liste yöntemiyle CHP Ankara İl Kongre Delegeliğine seçildi. CHP Keçiören İlçe Kongre Delegesi olarak görev yaptı.

Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri olan Etimesgut’ta 7 Temmuz 2019’da gerçekleştirilen CHP Etimesgut İlçe Başkanlığı 2. Olağanüstü Kongresi’nde İlçe Başkanlığına seçilen Onur Öktem, CHP’nin kuruluşundan günümüze dek nüfusu 600 bini aşmış bir anakent ilçede seçimle göreve gelmiş en genç İlçe Başkanı unvanını alma başarısını gösterdi. 22 Aralık 2019’da gerçekleştirilen CHP Etimesgut İlçe Başkanlığı 12. Olağan Kongresi’nde yeniden İlçe Başkanlığına ve CHP Ankara İl Kongre Delegeliğine seçildi. CHP Etimesgut İlçe Kongre Delegesi olarak görev yaptı. CHP Ankara İl Başkanlığı’nın 16 Şubat 2020 tarihinde gerçekleştirilen 37. Olağan İl Kongresi’nde CHP 37. Olağan Kurultay Delegesi seçildi.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI Yayın: 5 Eylül 2024-14.25/Güncelleme: 5 Eylül 2024- 14.25 yenidunyagazetesi.com Haber Merkezi/Ankara- Gençlik

En iyi WordPress hosting hizmetleri için DomainMerkezi'ni ziyaret edin.