///

Özel; “Türkiye’deki ve dünyadaki bütün emekçi kadınların gününü kutluyorum.”

CHP Genel Başkanı Özel, “Anneler ve Kadınlar Saygı ve şükran Anıtı”nın açılışına katıldı

 

Yayın: 8 Martt 2024-16.14/Güncelleme: 8 Mart 2024-16.14

yenidunyagazetesi.com
Ankara/ Mehmet KARAKOYUNLU-

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir’de “Annelere ve Kadınlara Saygı ve Şükran Anıtı Açılışı”na katılarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir’de katıldğı programda, bugüne kadar 125 kamu kurumu niteliğinde meslek örgütüyle, eczacı odaları, tabip odalarıyla, derneklerle yapılmış protokolleri olduğunu, 4 binden fazla kadının hayatına dokunarak onlara gerekli hukuki destek sağladıklarını, daha sonra hayata tutunma sürecinde katkı sağlayarak destek olduklarını söyledi ve  hala etkileşim halinde oldukları çok sayıda kadının olduğuna dikkat çekti.

“Türkiye’deki ve dünyadaki bütün emekçi kadınların gününü kutluyorum.”

Özel, “Bugün Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Burada pek çok emekçi kadınla, özellikle Eskişehir yerel basınında emek sarf eden kadın arkadaşlarımızdan başlayarak, Eskişehir’deki, Türkiye’deki ve dünyadaki bütün emekçi kadınların gününü kutluyorum. Kadın kollarımızın çok önemli gayretleri var. Yaşam Hak Projemiz var. Çağrı merkezimiz var. Sadece çağrı merkezi ile bitmeyen, bugüne kadar benim bildiğim kadarıyla 125 kamu kurumu niteliğinde meslek örgütüyle, eczacı odaları, tabip odalarıyla, derneklerle yapılmış protokoller var. 4 binden fazla kadının hayatına dokunmuş, ondan haberdar olmuş, gerekirse hukuki destek sağlamış, daha sonra hayata tutunma sürecinde katkı sağlamış, hala etkileşim halinde oldukları çok sayıda kadın var. Biz bu projemizin, bu örnek projemizin kadınlardan gördüğü destek, kadınların gösterdiği ilgi ve kamuoyunun gösterdiği ilgiden son derece memnununuz. Kadın kollarımıza ve bu projeye katkı koyan bütün gönüllülere yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

“Hedefimiz eşit temsildir”

“Bütün illerde, ilçe belediyelerinde çok iddialı kadın adaylarımız var. Cumhuriyetin yüz akı kentlerden bir tanesi İzmir’imizde tamamı seçilecek yerden 9 kadın adayımız var. Bir milyona yakın nüfuslu 3 ilçemizde İzmir’in en büyük dört ilçesinden üçünde kadın adaylarımız var. Özellikle yaptığımız ön seçimlerde kadın kotasını toplamda yüzde 30 ile değil ilk üçte, ikinci üçte, üçüncü üçte diye pencere usulü uyguladık. Bundan sonra hedefimiz eşit temsildir. Kadına seçme ve seçilme hakkını, dünyadaki bugün gelişmiş bütün ülkelerden, kiminden 40 kiminden 30 yıl önce tanımış ve kadınların bu hakkı elde ettikleri, hak ettikleri bu topraklarda CHP er ya da geç ama cesaretle siyasette eşit temsili getirmek durumundadır. Bu konuda önemli adımlar atıyoruz. Çok önemli bir iddiamız var. Bundan sonra kadınların ve gençlerin siyasete doğrudan dahil oldukları, Cumhuriyetin esas teminatının bu olduğu ve bunu gördüğü bu süreci yaşamak durumundayız.”

“Medeni Kanunu sur gibi görüyorlar.”

“Maalesef uygulayıcıların bu konuda ‘Cumhurbaşkanımız İstanbul Sözleşmesinden çıktıysa, demek ki kadına karşı şiddet konusunda daha tavizkar olmak gerekir’ anlayışı hakim olmaya başlamıştır. Bundan sonraki adımlar nafakadan başlayarak, kadınların Cumhuriyetle birlikte kazandıkları tüm hakların, miras hakkı dahil tartışmaya açılmaya çalışıldığı bir süreci yaşıyoruz. Medeni Kanunu sur gibi görüyorlar, kadın hakları için. Orada koca bir gedik açtık diyorlar İstanbul Sözleşmesi ile. Saldırmaya devam ediyorlar. Nafakayla, miras hakkıyla. Medeni Kanuna ağır saldırının hemen evvelindeyiz. 8 Mart vesilesiyle söylüyorum. AKP’li, MHP’li kadınlara seslenmek gerekiyor. Bu iş siyaset üstü bir meseledir. Hep birlikte direnmenin ve hep birlikte mücadele etmenin gereği vardır. Ben bu konuda CHP’nin direnmek ve mücadele etmek isteyen, hangi siyasi görüşten olursa olsun bütün kadınlarla siyaset üstü bir dayanışma için söz verdiğini ifade etmek istiyorum. Birlikte olalım. Medeni Kanuna karşı, kadının sosyal hayata katılmasına karşı, miras hakkına, nafaka hakkına karşı yapılacak saldırılarda Türkiye’de yaşayan kadınlar adına ve Cumhuriyetin teminatı kadın ve erkek eşitliği adına CHP olarak biz buradayız. Varız ve hep birlikte mücadeleye hazırız.”

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI Yayın: 5 Eylül 2024-14.25/Güncelleme: 5 Eylül 2024- 14.25 yenidunyagazetesi.com Haber Merkezi/Ankara- Gençlik

En iyi WordPress hosting hizmetleri için DomainMerkezi'ni ziyaret edin.