//

Polatlı halkı sineklerden şikâyetçi; çözüm bekliyorlar!

Polatlı halkı sineklerden şikâyetçi; çözüm bekliyorlar!

Yayın: 20 Temmuz 2024- 20.32/Güncelleme: 20 Temmuz 2024- 20.32

Yenidunyagazetesi.com
Polatlı/A. Merve Akyürek-

Polatlı halkı havaların ısınmasıyla birlikte artan sivrisinek ve karasineklerden şikâyetçi.

Özellikle Akşam saatlerinde park ve bahçeler yanında birçok dükkânı ve resmi kurumları, hastaneleri bile sineklerin istila ettiğini bildiren İlçe halkı kapı ve pencerelerini açamıyor.

VATANDAŞ, SİVRİSİNEKLERDEN RAHATSIZ

Havaların ısınmasıyla birlikte içeride oturamadıklarını belirten Polatlı halkı, sivrisinek ve karasineklerden balkonlara çıkıp oturamadıklarını ifade ediyorlar.

Yapılan ilaçlamanın yetersiz olduğunu belirten vatandaşlar, üstü açık pikapla yapılan ilaçlamanın hiçbir etkisinin olmadığını, ilacın havaya karıştığını ama haşeratlara hiçbir etkisinin bulunmadığını belirtiyorlar.

SORUNUN KAYNAĞI BESİHANELER, TARIM VE HAYVAN ATIKLARI

Sorunun kaynağı olarak besihaneler, tarım ve hayvancılık atıklarının gösterildiğini aktaran bir vatandaş, Çözüm için muhatap bulmakta sıkıntı çektiklerini ifade ederek bir an önce çözüm üretilmesini bekliyorlar.

SİVRİSİNEK ISIRIĞI ÇEŞİTLİ TEHLİKELİ HASTALIKLARA YOL AÇABİLİR!

Sağlıkçı olduğunu belirten bir vatandaş, sivrisinek ısırığının kaşıntıya yol açtığını, deride kızarıklık vs. oluşmasına neden olduğunu belirterek, “Sivrisinek ve karasinekler mikrop saçıyor! Sivrisinek ısırığı ciddi rahatsızlıklara yol açabilir. Özellikle alerjik reaksiyonlar açısından takip edilmesi gereken, takip edilmediği takdirde ciddi sonuçlar yaratabilen; sıtma, batı nil virüsü, denk hastalığı, fil hastalığı, sarı humma, zika virüsü gibi ciddi hastalıklara neden olabilir. Her ne kadar bölgemizde bunların görülme ihtimali zayıf ise de bunların olmayacağı anlamına gelmez” ifadelerini kullandı.

ABB MAVİ MASAYA ŞİKÂYET EDİLDİ!

Yine bir vatandaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi “Mavi Masa” ya telefon ederek şikâyetçi olduğunu iki gün sonrada ilaçlama yapıldığını belirterek, “ancak hiçbir yararı olmuyor. Bu ilaçlama yetersiz” dedi.

Vatandaşın Mavi Masa’ya ilettiği şikâyetin ardından ilaçlama yapıldıktan sonra vatandaşa bilgi verildi. Bilgi de; “İlettiğiniz adreste ekiplerimiz tarafından gerekli ilaçlama çalışması yapılmıştır. Bu şekilde görmüş olduğunuz benzer olumsuzlukları tarafımıza bildirerek Ankara’mızın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz. Duyarlılığınız için teşekkür ederiz. Saygılarımızla” ifadelerine yer verildiği görüldü.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI Yayın: 5 Eylül 2024-14.25/Güncelleme: 5 Eylül 2024- 14.25 yenidunyagazetesi.com Haber Merkezi/Ankara- Gençlik

En iyi WordPress hosting hizmetleri için DomainMerkezi'ni ziyaret edin.