//

SAHADER, sağlık çalışanlarının sorunlarını Şahbaz ve Yaman’a sundu.

SAHADER, sağlık çalışanlarının sorunlarını Şahbaz ve Yaman’a sundu.

Yayın: 15 Ağustos 2024- 12.01/Güncelleme: 15 Ağustos 2024- 12.02

yenidunyagazetesi.com
Haber Merkezi/Ankara-

Sağlık Çalışanları Hak ve Mücadele Derneği (SAHADER), sağlık çalışanlarının sorunlarının çözümü için mücadelesini sürdürüyor.

SAHADER, Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman AKTÜRK, Başkan Yardımcısı Filiz AKSU, Sosyal İşler ve Basın Yayın Sekreteri Gonca KOÇAK ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Üzeyir Onur SÖYLEMEZ, CHP Genel Merkezi’nde Cumhuriyet Halk Partisi Sağlık Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Zeliha Aksaz ŞAHBAZ ile görüşerek, hazırladıkları raporu sundular.

Sağlık meslek çalışanlarının sorun ve taleplerinin Meclis’te gündeme getirilerek sorunların çözümü önerilerinin tartışılması talebinde bulunan SAHADER, sağlık çalışanlarının sorunları çözülene kadar mücadeleye devam edeceklerinin mesajını verdiler.

       GÖRÜŞME VERİMLİ OLDU

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ziyaretlerine devam eden SAHADER Yönetim kurulu üyeleri, sağlık meslek çalışanlarını mecliste temsil eden TBMM Sağlık Aile ve Çalışma komisyonu üyesi Aylin Yaman ile bir araya gelerek görüşme yaptılar.

Yapılan görüşmelerde; artarak devam eden sağlıkta şiddet sorunu, Sağlık çalışanlarının yıllardır çözülemeyen  kronikleşmiş problemleri ve çözüm önerileri, memur ve emekli memurlara reva görülen taban aylık gerçeği, Asgari ücretin saat ederi altında kalan nöbet ücretleri, adaletsiz ek ödeme yönetmeliği, vergi oranı ve vergi dilimi, Kamuda yetkili sendikanın Bakanlığa olan nüfuzunu gösteren listelerin açıklanması, Aile sağlığı Merkezlerinde yaşanan problemler ve çözüm önerileri ile kademeli geçişle unvan değişikliği projesi gibi konular konuşuldu.

SAHADER Hukuk sekreteri Üzeyir Onur SÖYLEMEZ, görüşmeyle ilgili olarak haber sitemize şu açıklamaları yaptı:

“Sağlıkta şiddet ile ilgili tespitlerimizi ve önlem önerilerimizi aktardık

Sağlık meslek çalışanlarının kronik hale gelen ve çözüm bekleyen problemlerine dair rapor sunumu yapıldı

Memur ve memur emeklilerinin taban aylık ve fazla mesai ücretleri ile ilgili tespit raporu aktarıldı

Sağlıkta Sarı Yapılanma araştırması sonucunda elde edilen verileri teslim edildi. (soru önergesi olarak meclise verilecek)

Aile sağlığı Merkezlerinde yaşanan problemler ve çözüm önerilerimizi içeren rapor sunuldu ve üzerinde gerekli çalışmalar yapıldı

Sağlık çalışanlarımızın ünvan değişikliği ve görevde yükselme mağduriyeti dile getirilerek Kademeli geçişle ünvan değişikliği projemiz çözüm önerisi olarak teslim edilmiştir.

Sunumunu yaptığımız konulara hakimiyetleri yanında ilgili notları alan ve aksiyon alacaklarını ifade eden Sayın Zeliha Aksaz ŞAHBAZ ve Sayın  Aylin YAMAN’a sağlık meslek çalışanları adına teşekkür ederiz.

Mücadelemiz sağlık çalışanları huzur ve refaha erinceye kadar devam edecektir.”

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI Yayın: 5 Eylül 2024-14.25/Güncelleme: 5 Eylül 2024- 14.25 yenidunyagazetesi.com Haber Merkezi/Ankara- Gençlik

En iyi WordPress hosting hizmetleri için DomainMerkezi'ni ziyaret edin.