////

Etimesgut CHP’de Meclis Üyeliği için ön seçim yapıldı

Etimesgut CHP’de Meclis Üyeliği için ön seçim yapıldı

Yayın: 05.02.2024-02.08/Güncelleme: 05.02.2024-02.08

yenidunyagazetesi.com
Haber Merkezi/Ankara- 

Etimesgut CHP ilçe örgütünce Belediye Meclis Üyeliği için ön seçim yapıldı.

Sabah saatlerinde başlayan oy kullanma işlemi 17.00’de sona erdi. Sandıkların açılması, oy sayımı ve kazananların açıklanması 22.30’e kadar sürdü.

Örgüt gözetiminde yapılaı ön seçim Ayaş Yolu üzerinde bulunan Grand Park Optimum Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi.

55 ADAY ADAYI YARIŞTI

Ön seçim için 55  Belediye Meclis Üyesi adayı yarıştı. Atamayı tercih edenlerin sayısı ise 44.  Toplam 99 Belediye Meclis Üyesi adayı bulunan Etimesgut CHP’de fermuar sistemi uygulandı. Buna göre 1-3-5 … gibi tek numaralar Genel Merkez tarafından atanacak. 2-4-6… gibi çift numaralar ise ön seçimle seçilen adaylar yerleştirilecek.

Resmi olmayan ilk bilgilere göre toplam 1735 kişi oy kullanırken, 1655 geçerli oy çıktı.

öncelikle kazanan Meclis Üyesi adaylarını tebrik ediyorum. Etimesgut’a katkı sunacaklarına inanarak başarılar diliyorum.

Etimesgut CHP’nin gerçek üye sayısı ne kadar?

Ön seçim öncesi 6.900-7.000 üye olduğu belirtiliyordu. İlçe dışından bazı kişilerin ön seçim sonrasında üye sayısının 4585 olduğunu söylemeleri soru işaretlerine neden oldu!

Ön seçim gayet sakin geçti. Bu nedenle tüm seçmenleri ve adayları kutluyorum. Heyecan doruktaydı ancak dışarıdan beklendiği gibi kavga gürültü olmaması, demokrasiye yaraşır bir seçim yapılması güzeldi.

Etimesgut’ta 7 bine ulaşan üye sayısından ön seçime katılanların 2 binlerin altında kalmasını başarı olarak görmemek gerekir. Bu da hem Cemal Emir’in hem de ilçe örgütünün başarısızlığı anlamına geliyor.

Cemal Emir ve Selçuk Demir’in başarısızlığı!

Cemal Emir ve ilçe örgütünün liste yaptığı iddiaları daha önce vardı, ön seçime gelen seçmenler tarafından bu iddia bir kez daha tekrarlandı. Her ikisinin listesinde yer aldığı iddia edilen Taylan Özgüven birinci çıktı. Ön seçim öncesi pek çok kişiye söz verildiği halde desteklenmediği de seçim sonucunda bazı seçmen ve adaylar tarafından iddia edildi. Taylan Özgüven, Pembe Işık ve Neslihan Eröksüz gibi isimler ilçeye yakın isimlerdi. Ancak bunlardan sadece Taylan Özgüven başarılı olabildi. Eren Ergün ve Hamiyet Koçer ilçenin listesini delerek başarılı oldular.

İlçenin liste yaptığı iddiaları havada uçuşurken, tüm mahallelerde listelerin yapıldığı görüldü. Ancak seçimden hemen önce ilçenin ikiye bölündüğü bilgileri yayıldı. Adaylarda liste savaşı verdi! Oy getirisi fazla olanlarla aynı listede olabilmek için kıran kırana bir mücadele yapıldı.

İlçeye yakın isimlere kimler oy vermedi?

Etimesgut’ta “temiz siyaset istiyoruz” diyenler ilçeye yakın isimlere oy vermediler. Buna rağmen Cemal Emir ve ilçe örgütünün desteğiyle Taylan Özgüven listeden birinci çıkabildi. Sandıklarda ilçenin kendilerine yakın isimleri görevlendirmeleri, seçmenlerin seçim salonuna getirilip götürülmesi vs. her şeyin iyi planlandığını gösteriyor.

Ancak dışarıdan üye kaydedildiği ve bunun da seçim sonuçlarını etkilediği iddiası da var! Umarım ilçe başkanlığı son 1 aylık üye kaydı ile son 3 aylık üye kayıtlarını açıklayarak bu iddialara cevap verir.

Diğer yandan eski Belediye Meclis Üyelerinden Gazi Savaş, Vedat Irmak, Vahide Koçak, Fatma Sevcan Eker ve Selami Çiçek ne yazık ki bekledikleri sıralamaya giremediler.

Perde arkasında kazanan kim?

Her ne kadar ön seçimi “ilçe kazanmış” olsa da, Etimesgut’ta temiz siyaset isteyenlerin başarısı göz ardı edilmemeli. Temiz siyaset isteyen gruplar bir anlamda ilçenin karşısına dikilerek “dur!” deme cesaretini gösterdiler. İlçeyi frenlediler. Kirli siyasete karşı başkaldırdılar! Bu başkaldırı muhtemelen yerel seçim sonrası önemli değişikliklere gebe… ilçe, artık “ben istedim oldu, ben böyle istiyorum” diyemeyecek çünkü karşısında temiz siyaset isteyen örgütlü bir yapı var. Aynı şey Meclis Üyeleri içinde geçerli. Bundan sonra seçmeni pür dikkat dinlemeleri gerekecek.  Örgütün yerel seçim öncesi seçmenin moral ve motivasyonunu sağlaması gerekiyor. Bunun içinde Belediye Meclis Üyesi olacak kişilerin üyelerle iyi iletişim kurabilmeleri zorunlu.

Şimdi Belediye Meclis Üyesi olarak listenin başına yazılacak kişilerin partiye oy kazandırmak için daha fazla çalışması gerekecek. Ayırmaksızın tüm seçmen gruplarıyla bir araya gelerek sürekli bir iletişim halinde olmaları kaçınılmaz olacak.

Belediye Başkan aday adayları salonda mıydı?

Diğer yandan salonda Belediye Başkanlığı için aday olanları gözüm aradı. Onur Öktem’in ekibinden oluşan kalabalık bir grubun oylarını kullandıktan sonra bir köşede sohbet ettiklerini gördüm. Memet Yula ve Sait Atalay’ı gördüm, ancak diğer adayları maalesef göremedim. Belki geldiler, ben göremedim.

Diğer ilçelerden gelenler!

Yenimahalle, Çankaya ve Mamak’tan gençlik kolları ve yönetimlerden çok sayıda insan vardı. Destekledikleri adaya başarılar dilemek amacıyla gelmelerinde bir sakınca tabii ki yok. Ancak seçmenlerin dış ekipten rahatsızlığını belirtmek zorundayım! Yenimahalle, Çankaya ve Mamak’ın ellerini artık Etimesgut’un üzerinden çekmeleri gerekiyor. Etimesgut’ta daha az görünmeleri, hatta hiç görünmemeleri  iyi olur, diye düşünüyorum.

Seçmenin itirazı var!

Adaylardan pek çoğunu tanımadığını söyleyen seçmenler var. Özellikle son iki yıldır yüzlerini görmediğim adaylar var, diyenlerin sayısı oldukça fazla.

Sonuç olarak,

CHP’nin Etimesgut ilçe örgütü tarafından yapılan Belediye Meclis Üyeliği ön seçimi kavgasız gürültüsüz geçti. Seçmenlerin ve adayların birbirine hoşgörülü yaklaşımı, sandık görevlilerinin seçmene karşı olumlu tavrı ve demokratik ölçülerde geçen güzel bir ön seçim oldu.

Tartışmaları olacaktır ve elbet devam edecektir. Bu tartışmalardan herkes üzerine düşen payı almalıdır. Hem ilçe örgütü hem de Belediye Meclis Üyeliği sıralamasında ön sıralarda yer alacak kişiler sorumluluk bilinciyle davranmalı ve yerel seçime doğru seçmene yaklaşımını düzeltmelidir.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir