///

Polatlı Belediye Başkan Adayı İlhan Dereköy İYİ Parti’den istifa etti

Polatlı Belediye Başkan Adayı İlhan Dereköy partisinden istifa etti

Yayın: 08.02.2024-21.58/Güncelleme: 08.02.2024-21.58

Yenidunyagazetesic.om

Polatlı/A. Merve AKYÜREK-

İYİ Parti’de sular durulmuyor!

İYİ Parti’den peş peşe istifa haberleri geliyor.

İYİ Parti, 31 Mart Yerel Seçimlerinde 81 ilde kendi adaylarıyla seçime gireceklerini açıklamıştı. Açıklanan isimler, aday gösterilmeyince partiden istifa ediyor.

Son olarak da İYİ Parti Polatlı Belediye Başkan Aday adayı olan İlhan Dereköy, aday gösterilmeyince partisinden istifa ettiğini sosyal medya hesabı üzerinden açıkladı.

İlhan Dereköy, İYİ Parti,  Genel Başkan ve partinin ağır toplarını etiketleyerek facebook’tan yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Kıymetli Polatlılı hemşehrilerim;

İYİ Parti Polatlı Belediye Başkan Aday Adaylığımdan çekilirken,

Hür ve Müstakil olamayan İYİ Parti’den de istifa ediyorum.

Konu ile ilgili ayrıntıları 8 Şubat 2024 Perşembe günü saat 14:30’da yapacağım basın açıklamasıyla Polatlı kamuoyu ile paylaşacağım.

Yer :Polatlı Urfa Sofrası (Konak)

Saat 14:30

Saygılarımla

İYİ Parti

Meral Akşener

KORAY AYDIN

Kürşad ZORLU

Buğra Kavuncu

İYİ Parti Ankara İl Başkanlığı”

 

Polatlı Urfa Sofrası’nda saat 14.30’da kendisini destekleyenlerle bir araya gelen Dereköy, açıklama yaparak İYİ Parti’den istifa etmesinin gerekçelerini anlattı.

2019 seçimlerinde de aday olduğunu belirten Dereköy, “Bu süreçte İttifak vardı. İttifak CHP adayı Sami Çay’dan yana karar alınca adaylık sürecimizi arkadaşımızın lehine çekilerek parti çalışmalarımıza devam ettik” dedi.

İlhan Dereköy, istifasına ilişkin gerekçeyi de şu şekilde açıkladı:

“31 Mart 2024 yerel seçim süreci itibariyle adaylığımızı Genel Merkeze ve İl Başkanlığımıza ilettim. Bana da bu görev tevdi edildi. Bizde kabul ederek bu sürece dahil olduk. Bu süreçte Polatlı’yı karış karış gezdik. Arkadaşlarımızla, dostlarımızla beraber gezdik, çalmadık kapı bırakmadık. Kararları da tek başıma değil, birlikte yol yürüdüğüm dostlarımla, arkadaşlarımla beraber aldık. Bu kararı da istişare ederek aldım. Genel Merkezle irtibatımızı hiç kesmedik. İYİ Parti’nin Ankara’daki 25 teşkilatının içinde en iyi çalışan ilçe olduk. Depremde bile en hızlı hareket eden yine bizdik. 25 teşkilat içinde en iyi çalışan teşkilat olarak sürekli vatandaşın yanında olduk. Seçim zamanı değil, her zaman vatandaşın içinde yer aldık. Adaylık sürecimiz gecikti. Parti olarak açıklanmasında geç kaldık, hür ve müstakil kararlarıyla aday olmak isteyenler aday yapılmadı. Süreç gecikti. Sağlıklı yürümediğine kanaat getirdik, emekler heba edilmemeliydi. İstifa ettiğimizi duyan arkadaşlarımız da istifa ediyorlar. Aday gösterilmedik, arkadaşlarımızla karar alarak istifa etme kararı aldık.”

Polatlı’da İYİ Parti adayı Zühal Babaözü Yıldırım’ın ismi açıklandı.

Zühal Babaözü Yıldırım, sosyal medya hesabı facebook üzerinden yaptığı açıklama ile duyurdu.

https://www.facebook.com/share/p/NnaAn3k9vc2ptZA2/?mibextid=9R9pXO

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir