///

Erzincan İliç’deki maden faciasında son durum

Erzincan İliç’deki maden faciasında son durum

Yayın: 13.02.2024-18.57/Güncelleme: 13b02b2024-18.57

Yenidunyagazetesi.com
Haber Merkezi/Ankara-

 

Dünyanın en büyük üçüncü madeni

Dünyanın en büyük üçüncü madeni olduğu belirtilen Erzincan İliç’deki maden faciasında 9 işçinin kaybolduğu ve arama ve kurtarma çalışmalarını devam ettiği bildirildi.

Siyanürle altın çıkarılan maden ocağı şirketinin işlettiği maden ocağında toprak kayması sonucunda 9 işçi toprak altında kaldı. 400 işçiyle arama ve kurtarma çalışmaları yapılırken, ailelerin bölgedeki endişeli bekleyişleri devam ediyor.

9 ilden AFAD mensupları bölgeye sevk edildi.

Siyanürlü toprağın Fırat Nehri için tehlike oluşturmadığı belirtiliyor

Türk topraklarına 800 metrelik mesafede bulunan Fırat Nehri’ne doğru toprağın süreklenmesi halinde siyanür’ün nehir suyuna karışması ihtimaline karşı endişe duyuluyor, ancak bu endişenin yersiz olduğu ve gerekli önlemlerin alındığı ifade ediliyor.

Diğer yandan bölgenin yağışlı olması çalışmaları olumsuz etkiliyor.

Bölgede gerekli güvenlik önlemlerinin alındığı, ancak toprak altındaki işçilere henüz ulaşılamadığı belirtiliyor.

Erzincan Valisi açıklama yaptı

Bu arada Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’da yaptığı açıklamada, Sayın Cumhurbaşkanı’nın kendisini aradığını ve talimatları doğrultusunda gerekli çalışmaların yapıldığını belirterek şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşakınımızı bilgilendirdim. Sayın İçişleriBakanımız sürekli arıyor, gerekli bilgileri veriyoruz. Resmi kaynakların açıklamalrı dışında yapılan açıklamalara itibar etmeyin. Amacımız toprak altında kalan vatandaşlarımızı sağ olarak kurtarmak. Bunun için çalışıyoruz, önceliğimiz bu. Ankara’dan ekipler yola çıktı.”

İletişim Başkanlığı da bir açıklama yaptı

İletişim Başkanlığından şu açıklama yapıldı:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde yaşanan toprak kaymasıyla ilgili, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’dan bilgi aldı.

Vali Aydoğdu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kayıp kişilerin bulunması amacıyla başlatılan arama kurtarma çalışmalarının son durumunu aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devam eden arama kurtarma çalışmaları için tüm imkânların seferber edilmesini istedi.”

İletişim Başkanı Fahrettin Altun’da yaptığı açıklamada; Erzincan İliç’teki maden ocağında yaşanan toprak kaymasına ilişkin yapılan çalışmaları yakından takip ettiklerini ve hadisenin soruşturulduğunu belirtti. Altun, madencilerin kurtarılması için tüm kurum ve kuruluşların koordinasyon halinde çalıştığını söyledi.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI Yayın: 5 Eylül 2024-14.25/Güncelleme: 5 Eylül 2024- 14.25 yenidunyagazetesi.com Haber Merkezi/Ankara- Gençlik

En iyi WordPress hosting hizmetleri için DomainMerkezi'ni ziyaret edin.