///

CHP yıllar sonra tarih yazdı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında konuştu.

CHP yıllar sonra tarih yazdı.

 

Yayın: 1 Nisan 2024- 11.33/Güncelleme: 1 Nisan 2024- 11.33.

yenidunyagazetesi.com
Haber Merkezi/Ankara-

Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaşanan değişimin halka umut olduğu görüldü. CHP yıllar sonra tarihi zafer kazandı. Yıllardır kazanamadığı şehirleri yeniden kazanan CHP, ekonomi, hukuk, iç ve dış siyasette yaşanan çıkmazların umudu haline geldi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in memleketi Manisa 47 yıl aradan sonra CHP’ye geçti. Aynı şekilde Kırıkkale’de 47 yıl aradan sonra CHP’ye geçerek tarihi bir zafere imza atıldı.

31 Mart 2024 yerel seçimleri CHP’nin tarihi zaferiyle sonuçlandı.  AK Parti ve MHP’nin kalesi olarak bilinen bazı iller el değiştirdi. Aynı şekilde bazı ilçelerde yıllar sonra CHP’ye geçti.

31 Mart Yerel Seçimleri CHP’nin tarihi zaferiyle sonuçlandı. Ak Parti’nin elinde bulunan bazı il ve ilçe yönetimleri CHP’ye geçti. AKP, MHP, BBP ve HÜDAPAR gibi partilerden oluşan Cumhur İttifakı, ittifaksız seçime giren CHP karşısında büyük bir yenilgi aldı. Türkiye genelinde 37.68 oy alan CHP seçimden birinci parti olarak çıkmayı başardı. CHP, 30 büyükşehirden 14’ünü ve 21 il belediyesini kazandı. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi metropol şehirleri yeniden kazandı.

Böylelikle Türkiye’de 1 Nisan itibariyle yeni bir dönem başladı. Siyasi dengelerin değişmesiyle bazı partilerin yönetimleri sorgulanabilir ve değişim yaşanabilir. Diğer yandan 31 Mart 2024 Yerel Seçim sonucu demokratik sürecin güçlenmesini sağlayabilir.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir