///

23 Nisan, Etimesgut’ta coşkuyla kutlandı.

23 Nisan, Etimesgut’ta coşkuyla kutlandı.

 

Yayın: 23 Nisan 2024- 11.50/Güncelleme: 23 Nisan 2024- 11.50

yenidunyagazetesi.com
Haber Merkezi/Ankara-

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı 23 Nisan 1920 tarihi ülkemizde her yıl coşkuyla kutlanıyor. Türk Milletinin egemenliğini ilan ettiği bir tarih olan 23 Nisan 1920,  anlam ve önemi itibariyle milleti heyecanlandıran önemli milli bayramlarımızdan biridir.

Ulu önder Atatürk, 23 Nisan 1924’te ’23 Nisan’ gününün Bayram olarak kutlanmasına karar verdi. 5 yıl aradan sonra çocuklar için Bayram ilan edilen 23 Nisan, ilk defa 1929 yılında Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. Dünya’da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye olması milletçe hepimizi gururlandırmaktadır.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ülkemizde ve KKTC’de coşkuyla kutlandı. Ankara’da da yeni Belediye Başkanı seçilenlerin ilk milli bayram kutlamasına katılmaları heyecan yarattı!

Etimesgut ilçesinde de heyecanlı bir bayram kutlaması yapıldı. Şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. CHP’den Etimesgut Belediye Başkanı seçilen tiyatro ve sinema sanatçısı Erdal Beşikçioğlu, belediye başkanı sıfatıyla ilk milli bayram kutlamasına katılan seçilmiş Belediye başkanlarındandı.

Etimesgut’ta milli bayram kutlamasına belediye başkanı sıfatıyla katılan ilk belediye başkanı da Erdal Beşikçioğlu’nun olması dikkat çekti. Bugüne kadar hiçbir belediye başkanı milli bayram kutlamalarına katılmamıştı. Erdal Beşikçioğlu’nun üst düzey yöneticileri ve zabıta ekibiyle törene katılması vatandaşlar tarafından takdir edildi.

Belediye binası önünde toplanan vatandaşlar belediye bandosunun eşliğinde oluşturulan kortejle kutlamanın yapılacağı Hükümet Konağı önüne kadar yürüdüler.

Atatürkçü Düşünce Derneği Etimesgut Şubesi, CHP İlçe Örgütü çelengi, Emekli Astsubaylar Derneği çelenginin Atatürk büstünün önüne konulmasından sonra, Etimesgut Belediyesi çelengini de yanındaki çocuklarla beraber büstün önüne koyan Erdal Beşikçioğlu’nun oldukça heyecanlı olduğu gözlendi.

Çocuklar tarafından günün anlam ve önemine hitap eden şiirlerin okunmasının ardından kutlama programı sona erdi.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

SONU GÖRMEK ÖNEMLİ

Kemal ALBAYRAK SONU GÖRMEK ÖNEMLİ İçinde yaşadığımız dünya hayatı dikensiz gül bahçesi değildir. Zıtlarla yaşamak her