///

ABB’den “Doğaya Açılan Pencerem” konulu sergi

ABB’den “Doğaya Açılan Pencerem” konulu sergi

 

Yayın:25 Mart 2024-15.24/Güncelleme: 25 Mart 2024-15.24

yenidunyagazetesi.com

Haber Merkezi-Ankara-

Ankara Büyükşehir Belediyesi, doğaya karşı farkındalık oluşturmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) iş birliğiyle “Doğaya Açılan Pencerem” konulu sergi açılışı düzenlendi. Açılışa; ​Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın eşi Nursen Yavaş, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı İdarecileri, öğrenci velileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Çocuklar hayal güçlerini ve el becerilerini sergiledi.

Çocuk Kulüpleri ve Çocuk Etkinlik Merkezlerindeki 90 minik üye, hayal güçleri ve el becerilerini kullanarak çöp poşetleri, piller, alüminyum folyo, kartonlar, pet şişeler, pet bardaklar, kapaklar, ağaç ve yapraklarla tasarlanan kostümleri defilede sergiledi. Sergi; 29 Mart 2024 tarihine kadar ziyarete açık olacak.

Tüm merkezlerden hem bireysel hem de grupla birlikte el emeği göz nuru ile yaklaşık 700 çocuğun tasarladığı eserler, Çayyolu’nda bulunan MESA Plaza’da 29 Mart 2024 tarihine kadar ziyarete açık olacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, doğal kaynakların hızla tüketildiği ve iklim krizinin tehlikeli yüzünü gösterdiği bir dönemde topluma çevre bilinci oluşturacak çalışmaları hayata geçirmeye devam ediyor.

“AMACIMIZ GERİ DÖNÜŞÜMÜ VE ÇEVRE BİLİNCİNİ OLUŞTURMAK”

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Çocuk Hizmetleri Şube Koordinatörü Tuğba Nagehan Turpçu sergiyle ilgili verdiği bilgi de “TEMA Vakfıyla birlikte Aralık ayından itibaren farkındalık çalışması yapmaya karar verdik. Meşe palamudu tüpleyerek bu çalışmalarımıza başladık” dedi.

Nagehan Turpçu, çocuklara atık malzemelerin neler olduğunu, geri dönüşümün önemi ve bunlarla ilgili bilgiler verdiklerini belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Evlerinde topladıkları atık malzemeleri merkezimize getirerek bunlarla neler yapacağımızı düşündük ve tasarladık. Atık malzemelerden yaptığımız kostümlerle çocuklar defile gerçekleştirdi. Buradaki amacımız geri dönüşümü ve çevre bilincini sağlamak” derken, TEMA Vakfı Çayyolu Temsilcisi Aylin Tural, “Büyükşehir Belediyesi kreşleri ile uzun süre düşündüğümüz bir projeyi düzenliyoruz. Büyükşehir 18 kreşle birlikte çok büyük destek verdi. Doğada hiçbir şeyin atık olmadığı, toplanan her materyali değerlendirmenin çok önemli olduğunu vurgulamak için böyle bir etkinlik başlattık. Çocukların ne istediğini biz bu sergide gördük. Genellikle doğada dökülen yapraklar, kozalaklar, çiçekler, meşe palamutları hep doğanın kendi yarattığını, onların çöp olmadığını, çürümediğini bu şekilde değerlendirerek gösterdik.”

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir