////

ABB’nin kırsal kalkınma bilgilendirme toplantıları ilçe ilçe devam ediyor

ABB’nin kırsal kalkınma bilgilendirme toplantıları ilçe ilçe devam ediyor

Yayın: 10 Mart 2024-16.20/Güncelleme: 10 Mart 2024-16.20

yenidunyagazetesi.com
Ankara/Mehmet KARAKOYUNLU-

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, ilçe ilçe gezerek “Kırsal Kalkınma Bilgilendirme Toplantısı” düzenlemeye devam ediyor.

Son olarak Kalecik Beykavağı Mahallesi’nde muhtar ve vatandaşlarla bir araya gelen Tarımsal Yapılar ve Sulama Şube Müdürlüğü bürokratları ve ekipleri 5 yılda hayata geçirilen destekler, hibeler ve yeni dönemde yapılacak projeler hakkında ayrıntılı olarak bilgiler verdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınma projeleriyle Başkentli üreticilerin yüzlerini güldürmeye devam ediyor.

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, ilçe ilçe gezerek “Kırsal Kalkınma Bilgilendirme Toplantısı” düzenlemeyi sürdürüyor.

BEŞ YILIN KRİTİĞİ YAPILDI

Son olarak Kalecik Beykavağı Mahallesi’nde muhtar ve vatandaşlarla bir araya gelen Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, Tarımsal Yapılar ve Sulama Şube Müdürü Şemsi Uysal ile ekipleri tarafından 5 yılda hayata geçirilen destekler, hibeler ve yeni dönemde yapılacak projeler hakkında ayrıntılı olarak bilgiler verildi.

“KADINLARI VE GENÇLERİ KÖYDE TUTMAMIZ LAZIM”     

Kalecik Beykavağı Mahallesi’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, “Ankara genelinde yaklaşık 130 bin dekar alanı sulamaya açtık. 18 göleti genişlettik ve 14 yeni gölet yaptık. Kendi ekipmanımızla kendi personelimizle çalışıyoruz. Köylere gidiyoruz, gelen taleplere göre inceliyoruz, projelendiriyoruz ve inşa ediyoruz. Ankara genelinde Başkent marketler kurduk. 3 yılda 900 milyon TL para kazandırmışız kooperatiflere. Kooperatifleri artırırsak ve Ankara’da bölge birliği haline getirirsek hammaddeyi daha ucuza alırlar pazara daha hızlı çıkabilirler. En önemlisi kadınları ve gençleri köyde tutmamız lazım. Gençleri köyde tutabilirsek üretim devam eder. Her türlü desteği nasıl verdiysek artırarak desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir