////

Anadolu Sağlık Sen, TBMM kararını değerlendirdi.

Anadolu Sağlık Sen, son dakika gelişmesini değerlendirdi.

Yayın: 28 Temmuz 2024- 02.10/Güncelleme: 28 Temmuz 2024- 02.11

yenidunyagazetesi.com

Haber Merkezi/Ankara-

Toplu Sözleşme ikramiyesi sorunu TBMM’de çözüldü. TBMM’de grubu bulunan tüm siyasi partilerin ortak kararıyla sendikalı tüm memurlar 641.81 TL alacak.

Danıştay 12. Dairesi ve Anayasa Mahkemesi’sinin hukuka aykırı bularak iptal ettiği %1-2 sendika barajlarının ardından %1 sendika barajı yeniden Kanun yoluyla getirilmek istenmişti. Memur Sen ve Kamu Sen tarafından gece yarısı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçirilmesi  sağlanan %1 sendika barajı kararı sonrasında sendikalar tepki göstermişti. Komisyondan geçen %1 kararı TBMM Genel Kurulu’nda görüşüldü. Meclis’te grubu bulunan tüm siyasi partilerin ortak kararıyla sendika üyesi tüm memurların Toplu Sözleşme ikramiyesi olarak 641.81 TL alması sağlandı.

Bu arada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan kanun teklifiyle memurların tamamının Toplu Sözleşme İkramiyesi olarak 641,81 TL ikramiye alacağını duyurdu.

Sendikalardan %1-2 baraj altında kalanların oluşturduğu Kamu Sendikaları Platformu bileşeni sendikalar da sosyal medya üzerinden paylaşımlar yapmaya başladılar. Bunlardan biri de Anadolu Sağlık ve Sosyal Hizmet Sendikası (ANADOLU SAĞLIK SEN). Sosyal medyadan paylaşım yapan sendika genel merkezi, TBMM’de grubu bulunan ve bu kararın alınmasında gösterdikleri sağduyu için tüm Milletvekillerine teşekkür etti.

Anadolu Sağlık Sen’in sosyal medya paylaşımı şöyle:

“ HAKLIYDIK, KAZANDIK!

Hep dedik; memur yoksulluk sınırının altında geçim derdiyle savaşıyor. Enflasyon farkı zam olmadığı halde zam diye açıklamalar yapılıyor. Yıllardır TÜİK eliyle cebimizden götürülen maaş zamları ve enflasyon farkları nedeniyle memur maaşlarına reel zam yapılamıyor. Elektriğe %38 zam yapılırken memura sadece %10 zam yapıldı! 1 Ağustos’tan itibaren Ankara’da ulaşıma yine zam yapıldı. Sarı sendikalar memurun hakkını korumak için mücadele edecekleri yerde gece yarısı Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçirdikleri %1 sendika barajını “Mücadele ettik, başardık!” diyerek sosyal medyadan paylaşımlar yapmaya başladılar.

“%1-2 HUKUKSUZ BİR KARAR OLDUĞU İÇİN İPTAL EDİLDİ.”

Hatırlayalım; %1 sendika barajı hukuksuz olduğu için Danıştay 12. Dairesi tarafından iptal edildi. %2 hukuksuz olduğu için Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildi. Bu sefer %1 sendika barajını Kanun yoluyla getirmeye kalktılar ve Meclis’te görüşülmekte olan Torba Yasa’nın içine koydular. Bu sefer Meclis reddetti! Başka türlüsü de beklenemezdi. Açıkça hukuka aykırı olan sendika barajlarını getirebilmek için mücadele eden Memur Sen ve Kamu Sen, hukuku tanımadıklarını, kamu çalışanlarının hukukunun, adaletinin, hak ve menfaatlerinin umurlarında olmadığını açıkça göstermiş oldular!

“HUKUKSUZLUK KARŞISINDA DİK DURDUK, MÜCADELE ETTİK”

Kamu Sendikaları Platformu’nu oluşturan sendikalar olarak bu hukuksuzluğa karşı dik durduk, mücadele ettik. ILO Ankara Ofisi’ne giderek kendi sözleşmelerine sahip çıkmalarını istedik. Meclis’te Milletvekilleriyle görüşerek bu hukuksuzluğu anlattık. Ve sonunda Meclis’in sağduyusu galip geldi ve bu hukuksuzluğu durdurdu!

“SENDİKALI TÜM MEMURLAR TOPLU SÖZLEŞME İKRAMİYESİ OLARAK AYNI PARAYI ALACAK.”

TBMM’de alınan karar gereğince, hangi sendika olduğuna bakılmaksızın tüm sendikaların üyelerine Toplu Sözleşme ikramiyesi olarak aynı para ödenecek (641.85 TL). Kamu Sendikaları Platformu olarak yürüttüğümüz ortak mücadele sonunda elde ettiğimiz bu kazanım tüm kamu çalışanlarının hak ve menfaatinin korunması içindir. Bu süreçte Platform bileşenlerini dinleyen, destek olan, kamu çalışanlarına yapılan bu haksızlığın giderilmesini sağlayan TBMM çatısı altında görev yapan sağduyulu tüm Milletvekillerine kalbi teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI Yayın: 5 Eylül 2024-14.25/Güncelleme: 5 Eylül 2024- 14.25 yenidunyagazetesi.com Haber Merkezi/Ankara- Gençlik

En iyi WordPress hosting hizmetleri için DomainMerkezi'ni ziyaret edin.