///

ATAKÖY-İKİTELLİ METRO HATTININ TAMAMI AÇILDI

ATAKÖY-İKİTELLİ METRO HATTININ TAMAMI AÇILDI

 

Yayın: 18 Mart 2024-17.15/Güncelleme: 18 Mart  2024-17.15

yenidunyagazetesi.com
Haber Merkezi/Ankara-

“Ataköy İkitelli Metro Hattı Bahariye-Ataköy İstasyonları Arası 2. Etap Açılışı”yapıldı.

İmamoğlu, Yenibosna İETT Garajı’nda düzenlenen açılış töreninde konuştu. Konuşmasının başında 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıldönümünü kutlayan İmamoğlu, “18 Mart 1915’te, bu vatan uğruna her şeyi bir yana bırakıp, birlik olduğumuz için kazandık. Birbirimiz için ölmeyi göze aldığımız için kazandık. Bugün de birbirimiz için yaşamalıyız, yaşayacağız. Birbirimiz için çok çalışacağız ve birlikte, hep beraber yine en güçlü başarılara imza atacağız; birlikte başaracağız. Biz birlikte olursak, birlik olursak, birbirimize inanıp güvenirsek her yeni güne 18 Mart ruhuyla uyanırsak yine başarırız ve hep başarırız. Bundan hiç kuşkumuz olmaz. Bu özel günde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi saygıyla, minnetle anıyorum” dedi.

“Demiryollarının gelişimi, Cumhuriyetimizin kuruluş döneminde bize büyük güç katmıştır.”

Kurtuluş Savaşı sonrasında kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin ana hedeflerinden birinin ülkeyi demir ağlarla örmek olduğunu hatırlatan İmamoğlu, “Demir yollarının gelişimi, Cumhuriyetimizin kuruluş döneminde bize büyük güç katmıştır. Bugün de yer altını demir ağlarla örmek hedefiyle çalışıyoruz. Bu hedef doğrultusunda, İstanbul’da önemli bir sınavı çok başarıyla tamamladık. Bugün itibariyle, 5 yılda 65 kilometre metroyu, 62 istasyonu İstanbul’a sizlerin gücüyle birlikte, bütün çalışma arkadaşlarımla birlikte kazandırdık. Bu tarihi rekoru, Cumhuriyetimize ve Atatürk’ümüze minnet borcunu ödemenin yollarından biri olarak görüyorum. Tabiri caizse, Cumhuriyete ve Atatürk’e layık yöneticiler olabilmenin bir yolu olarak görüyorum. İnşallah bunu başarmışızdır” diye konuştu.

“Ataköy-İkitelli metro hattının yapım sürecini bizden önce başlatan insanların yaptığını da önemsiyorum.”

Açılışını yaptıkları hattın yapımında, geçmişten bugüne emeği geçen her kişi, kurum ve kuruluşa teşekkür eden İmamoğlu, “2015 yılında, bu hattın ihalesini yapan bizden önceki Büyükşehir Belediyesi yönetimine de teşekkür ediyorum. Ataköy-İkitelli metro hattının yapım sürecini bizden önce başlatan insanların yaptığını da önemsiyorum. Ancak, süreci doğru yönetemediler. Ve bu hattaki çalışmalar, biz göreve gelmeden önce yüzde 35 seviyesinde kısmen durduruldu. 2019’da göreve geldiğimizde, tam 10 metro hattında çalışmalar durdurulmuştu. Çünkü bunlar, finansman ve özellikle mühendislik ve tasarım sorunları çözülmeden, alelacele başlanmış projeler olduğu için yürütülemedi. 10 metro hattının birden kimilerinin aylarca, kimilerinin yıllarca durdurulmuş olması, dünya tarihine geçecek bir skandaldır. Onun altını çizeyim. Bu büyük bir yönetim zafiyetidir. Biz 5 yıldır, bu şehirde tıkır tıkır metro yapıyoruz. Metro inşaatlarını bir tek gün bile durdurmadık. En zor koşullarda bile durdurmadık. Pandemide durdurmadık, ekonomik krizin şehri ve ülkeyi perişan ettiği zaman diliminde de durdurmadık. Doğru finansman modeliyle, doğru mühendislik çözümleriyle hareket ederseniz, liyakatli isimlerle çalışırsanız, metro yapımını durdurmak gibi bir skandalı bir şehre yaşatmazsınız. Biz yaşatmadık” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir