HAFTANIN KİTAP TAVSİYESİ: “EDEBİYAT VE SANATTAN YANSIMALAR”

mektupedebiyatdergisi.com olarak 2021 Aralık ayına kadar yayınına devam eden, daha sonra da mektupedebiyat.com adıyla dijital platformda okuyucusuna merhaba diyen eğitim, edebiyat, kültür-sanat ve fikir platformu, dergi, gazete (okuyucu hangi gözle görür, ne şekilde değerlendirirse) yazarlarından Behiye YILMAZ, Çelebi ÖZTÜRK ve Elif YAVAŞ’ın ortak kitapları “Edebiyat ve Sanattan Yansımalar” kitapsatar internet satış sitesinin çok satanlar listesine girmesi nedeniyle dikkatleri çekiyor! Bu üçlünün mektupedebiyat.com dergi sitesinde önemli görevler aldıklarını da hatırlatmak isteriz: Çelebi ÖZTÜRK  imtiyaz sahibi, yazı işleri müdürü ve yayın yönetmeni, Behiye YILMAZ derginin genel yayın yönetmeni, Elif YAVAŞ ise koordinatör, aynı zamanda yayın kurulunu oluşturuyorlar. Başka bir projede yine birlikte çalışmak istediklerini söylüyorlar.

Kitapevleri ve internet kitap satış mağazalarında satışa sunulan kitap için eğitimci-yazar Behiye YILMAZ şunları söyledi:  “Değerli edebiyatçı arkadaşlarımla ilk defa böyle bir çalışma yaptım. İyi ki yapmışım, diye düşünüyorum. Ortak kitabımız olması nedeniyle benim için ayrı bir önemi var ama daha önemlisi her yazarın kendi edebi görüşlerini aktaran makale, deneme, eleştirinin okuyucuyu tatmin edecek ölçüde doyurucu olması. Kitabı okuyan tüm okuyucularımızdan olumlu geri dönüşler alıyorum. Bundan çok mutlu oluyorum. İçeriğiyle, baskı ve kalitesiyle güzel bir kitap olması ayrı bir memnuniyet oluşturuyor. Her kütüphanede bulunması gereken bir kitap. Böyle bir projede yer aldığım için çok mutluyum.”

Edebiyat ve Sanattan Yansımalar Kısa Özet

Bu kitapta eleştiri, makale ve deneme ile edebiyat ve sanat yolculuğuna çıkacak ve kültürel doyumsuzluğunuzu noktalayacaksınız. Mahir üç kalemin edebiyat ve sanata dair yazılarını sade ve akıcı üsluplarıyla okuyacak ve okumayı tamamladığınızda ya yakınınıza, ya bir arkadaşınıza hediye edeceksiniz veya tavsiye de bulunacaksınız.

Değerli okurlar!  Hayat, edebiyatın bizzat kendisidir. Çünkü hayat, sosyal yaşamın gerçekliğidir ve o gerçekliğin içinde de edebiyatın unsurları barınır. En belirgin özelliği konuşarak anlaşma, yani iletişim ve duygu paylaşımıdır. Yazışma, düşünce vs. yaptığınız tüm uğraşlar edebiyatı içerir.

Günlük yaşamın zor koşulları sosyal yaşamı güçleştirir, strese sokar, bazen çok ağır yaşam koşullarını da beraberinde getirebilir. Bunlardan kurtulmak çoğu zaman okumakla mümkün olur. İçinde bulunduğunuz sıkıntılar, stres vs. okuyarak atlatılır, çoğu dertlerinizi okuyarak unutursunuz. Bu anlamda edebiyat insan hayatını olumlu yönde geliştirebilir.

Edebiyat iyi bir dosttur! En gaddar düşmandan daha sevecen, daha samimi ve daha muhteşem duygularla dolu, yalnızlığınızı paylaşan hakiki bir dost. Hayatınızı deneyimlerken duygularınızı, yaşantınızı, olayları ve kişileri tahlil etmenizi sağlar. İnsanları tanımanızı ve empati kurmanızı sağlar.

Bu kitap sizi duygu yüklü bir yolculuğa çıkaracak; kültür ve sanatın göz kamaştırıcı eşliğinde geçmişe gidecek, eleştirilerle zamanı, kişileri, edebiyatı ve sanatı yeniden keşfedeceksiniz!

Deneme, makale ve eleştiri seven edebiyatseverler için ayın kitabı olarak tavsiye ediyoruz.

İyi okumalar…

 

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir