///

Çanakkale’nin Yenice İlçesinde 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çanakkale’nin Yenice İlçesinde 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Yayın: 4 Mart 2024-22.55/Güncelleme: 4 Mart 2024-22.55

yenidunyagazetesi.com
Haber Merkezi/Ankara-

AFAD’dan alınan bilgiye göre Çanakkale’nin Yenice İlçesindee 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İstanbul ve çevre illerden de hissedilen deprem korku yarattı!

Çanakkale Valiliği, resmi web sitesinden yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

“Bugün (Pazartesi) saat 21:38’de Yenice merkezli 4.9 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş olup alınan ilk bilgilere ve yapılan taramalara göre ilimizde herhangi bir olumsuz durum olmamıştır.Geçmiş olsun dileklerimizle kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bu arada İstanbul Valisi Davut Gül bir açıklama yaparak, saat 21.38’de merkez üssü Çanakkale’nin Yenice İlçesi olan depremin Richter ölçeğine göre 4.9 büyüklüğünde olduğunu belirterek şöyle dedi:

“ÇANAKKALE YENİCE MERKEZLİ 4.9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELMİŞTİR.”

“AFAD verilerine göre, Çanakkale Yenice merkezli 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem, İstanbul’dan da hissedilmiş olup şimdiye kadar bir olumsuzluk tespit edilmemiştir. Allah, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun.”

“OLUMSUZ DURUM YOK”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, olumsuz bir durum olmadığını belirterek şu bilgileri verdi:

“Çanakkale Yenice’de 4,9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Çevre illerden de deprem hissedilmiştir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun” ifadelerine yer verdi.

AFAD’da yaptığı açıklamada;  “Çanakkale ilimizin Yenice ilçesinde saat 21.38’de meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Ekiplerimiz teyakkuz halinde olup saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.”

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir