////

CHP Lideri Özgür Özel: “Madem Emekliye Para Yok, 31 Mart’ta da Tayyip Erdoğan’a Oy Yok”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Mamak’ta Ankara Büyükşehir Belediyesince yapımı tamamlanan Mutlu Aile Sağlığı Merkezi açılışına katılarak vatandaşlara hitap etti.

Özel: “Madem Emekliye Para Yok, 31 Mart’ta da Tayyip Erdoğan’a Oy Yok”

Özel: “Madem Emekliye Para Yok, 31 Mart’ta da Tayyip Erdoğan’a Oy Yok”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Mamak’ta Mutlu Aile Sağlığı Merkezi Açılışı ve halk buluşmasına katıldı.

Burada bir konuşma yapan Özel, emeklilerin maaş konusuna değinerek, emeklilerin 10 bin liraya mahkûm edildiğini söyledi. “Tayyip Erdoğan emeklinin cebinden her ay 5.5 çeyrek altını çalmıştır” diyen Özel, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 “MADEM EMEKLİYE PARA YOK, 31 MART’TA DA TAYYİP ERDOĞAN’A OY YOK”

“Yağmurun altında bekletmeden ama emeklilerin çok önemli bir beklentisini başkentten bir kez daha hatırlatıyoruz. Emekliler 10 bin liraya mahkûm haldeler. 10 bin lira açlık sınırının bile 6 bin lira altındadır. Tayyip Erdoğan ilk geldiğinde en düşük emekli maaşı 8 tane çeyrek altın alırken, şimdi en düşük emekli maaşı 2,5 çeyrek altını zor almaktadır. Tayyip Erdoğan, emeklinin cebinden her ay 5,5 çeyrek altını çalmıştır. Buna karşı emekliler hakkını arayacak mı? Sandıkta hesabını soracak mısınız? Size ben ‘emeklilere, 7’şer bin lira seyyanen zam verelim, mağduriyeti giderelim’ dediğimde ‘para yok’ dedi. Uçan saraya para var. Yüzen saraya para var. Kışlık saraya para var. 300 arabalık konvoylara para var. Beşli çeteye, yandaş müteahhitte para var. Emekliye gelince para yok. Madem emekliye para yok. 31 Mart’ta da Tayyip Erdoğan’a oy yok. Bizimle kavga etmek istiyor. İftiralar, hakaretler. Bakın şu kadarını söyleyeyim. Bahçeli çıkmış, Ankara’ya altı ok lazım değil, Altınok lazım diyor. Ey Bahçeli, o altı oktan bir tanesi milliyetçiliktir. Ne CHP’nin, ne Veli Başkan’ın, ne Mansur Başkan’ın milliyetçiliğini sorgulamak kimsenin haddi değildir. Bunu böyle bilsin. O yüzden son olarak şunu da hatırlatalım. Bayram geliyor. Emekliye ikramiye ödenecek. Burada bir kişiyi hatırlamak ve onun hakkını teslim etmek durumundayız. Bugün emekliler her iki bayramda birer ikramiye alıyorlarsa bunu Kemal Kılıçdaroğlu, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu sayesinde alıyorlar. Yıl 2015 ‘emekliye 2 maaş ikramiye’ dedik. ‘Veremezsin’ dediler, 7 Haziran’da seçimi kaybedince 1 Kasım’da biz de kaybedeceğiz dediler. Sonra 3 yıl seçimi bekleyip vermediler. 2018’de bin lira, 2021’de 2 bin lira oldu, bu seçimde de 5 bin lira yapacağız deyip, sonradan sözünü unutup 3 bin lira yaptılar. Ama 2018’de beğenmediğimiz, asgari ücretin altında dediğimiz bin lira 24 kilo dana kıyma alıyordu, bugün verdiği 3 bin lira altı kilo dana kıymayı zor alıyor. Yani ilk verildiği 2018’den bugüne sadece emeklinin bayram ikramiyesi ile bayram sofrasından, buzdolabından, evlatlarının, torunlarının kursağından 18 kilo kıyma çalınmıştır. Kıyma. Bunun hesabını soracağı sandıkta.”

“EZİLENİN, MAĞDURUN HAKKINI SÖKE SÖKE ALACAĞIZ”

“Şimdi Mamak, 31’inde sadece CHP’lilerin değil geçmiş ittifak ortaklarımızın kıymetli seçmenlerinin itirazları orta yerde durup duruyor. Saray rejimi gitmedi. Tek adam rejimi bitmedi. Aileyi, yakınları kayırma, mülakat yaparak yandaşları alıp vatan evlatlarını ayırma, eleme işi bitmedi. Atanamayan öğretmen sorunu bitmedi. Birazdan çağıracağım, İdil’in ailesini SMA’lı çocukların sorununu, ilacını bile çözmediler. Bu kadar sorun duruyorken halen daha acaba CHP’yi yalnızlaştırıp, seçimi Cumhur İttifakı’na kazandırır mıyız? Hiç yalnız değiliz. Eski ittifak ortaklarımızın yöneticileri başka düşünebilir, saygılıyız. Ama yakasında güneş olan, gözleri güneş gibi parlayan, iyi insanlarla birlikteyiz. Milliyetçilerle birlikteyiz. Muhafazakâr demokratlarla birlikteyiz. Ankara’da Ankara ittifakıyla. Türkiye’de Türkiye İttifakı’yla hep beraberiz. Türkiye İttifakı kimseyi dışlamaz, vatanına, milletine, bayrağına bağlı olan herkese sahip çıkar. Türkiye İttifakı’nın renkleri ay yıldızlı al bayrağın renkleridir. Kırmızı ile beyazdır. Her kim ki Türkiye’yi sever, bizimle birliktedir. Biz de onlarla birlikteyiz. 31 Mart’ta Türkiye İttifakı ile Ankara’da büyük bir rekora hazır mıyız? Mamak’ta Veli Başkanı seçer, belediye meclis oyları çok önemli, o oylarla büyükşehre çok sayıda temsilcimizi yollar, Ankara’da büyükşehir belediye meclisinde çoğunluğu sağlarsak bakın bu ne olursa olsun bana oy veriyorlar, niye zam yapmayalım, mazotu düşürsen de olur, dövizi düşürsen ne olur anlayışını sandıkta mahkum edeceğiz. O günden sonra bir büyük mücadele başlayacak. Yoksullar için, emekliler için, emekçiler için, ezilen, sömürülen herkes için Ankara’da ne yapıyorsak hem bütün Türkiye’de yapacağız, hem de bir büyük mücadele ile ezilenin, mağdurun hakkını söke söke alacağız. 31 Mart sadece bir yerel seçim değil artık mazlumların, mağdurların, yoksulların, emekçilerin, emeklilerin, çiftçilerin, köylülerin, esnafların, kötü gidişata ‘dur’ diyeceğimiz, artık ‘bizi de gör’ diyeceğimiz ve yarınlara hep birlikte güvenle bakacağımız günlerin başlangıç günüdür. Biz o güne inanıyoruz. Biz sizlere güveniyoruz. Biz sizin bu seçimi kazanacağınıza ve bu tarihi yazacağınıza inanıyoruz. Siz de kendinize güveniyor musunuz? Mansur Başkan’a inanıyor musunuz? Veli Başkan’ı Mamak’ta göreve getiriyor musunuz? Biz de sizlere güveniyoruz, yürekten alkışlıyorum sizi. Bu seçimi kazanın, belediye çoğunluğu kazanın, Mamak’ın ve Ankara’nın yüzünü güldürün.”

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir