////

Cumhuriyetin ilk konservatuvarı Musiki Muallim Mektebi’nin çalışmaları göz dolduruyor.

Cumhuriyetin ilk konservatuvarı Musiki Muallim Mektebi’nin çalışmaları göz dolduruyor.

 

Yayın: 18 Mart 2024-16.36/Güncelleme: 18 Mart 2024-16.36

yenidunyagazetesi.com
Haber Merkezi/Ankara-

Cumhuriyetin ilk konservatuvarı Musiki Muallim Mektebi’nin müzik ve sanat alanındaki çalışmaları takdir ediliyor. .

Tarihi konservatuvar olan Musiki Muallim Mektebi’nin öğrencilerinden biri olan Selçuk Yöntem, bu önemli sanat merkezini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yöntem, binanın aslına uygun şekilde korunmasından ve sanat kurslarının devam etmesinden duyduğu memnuniyeti paylaştı.

Tarihi konservatuvarın öğrencilerinden Selçuk Yöntem, Musiki Muallim Mektebi’ni ziyaret etti. Selçuk Yöntem’e ziyaretinde Mamak Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Düğmeci de eşlik etti. Mehmet Düğmeci, son 5 yılda aslına kavuşan konservatuvarla ilgili Selçuk Yöntem’e bilgi verdi.  Yöntem, konservatuvar binasının aslına uygun şekilde korunmasından ve sanat kurslarının devam etmesinden büyük memnuniyet duydu.

Selçuk Yöntem, müziğin tarihi yolculuğunu anlatan ve tarih öncesi müzik aletlerinin yanı sıra dünya enstrümanları örneklerinin sergilendiği Müzik Müzesi’ni de beğeniyle gezdi.

Musiki Muallim Mektebi Hakkında

Günümüzde Ankara Devlet Konservatuvarı olarak bilinen Musiki Muallim Mektebi, 1924 yılında orta dereceli okullara müzik öğretmeni yetiştirmek üzere müzik ve sahne sanatlarının geliştirilmesine önem veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emri ile kurulmuştur. Tarihte birçok sanatçıyı yetiştiren Musiki Muallim Mektebi, 1982 yılında Hacettepe Üniversitesi’ne bağlanmış, 1985’te ise Mamak Belediyesi’ne devredilmişti. Hizmet binası ya da farklı amaçlarla kullanılan bina, 5 yıl önce ise yeniden aslına döndürülmüştür. Musiki Muallim Mektebi’nde yine sanat kursları verilmekte, binlerce öğrenci yetiştirilmektedir. Resim, keman, gitar, piyano ve ney kurslarının yanı sıra halk oyunları drama ve tiyatro kursları da büyük ilgi görmektedir.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

SONU GÖRMEK ÖNEMLİ

Kemal ALBAYRAK SONU GÖRMEK ÖNEMLİ İçinde yaşadığımız dünya hayatı dikensiz gül bahçesi değildir. Zıtlarla yaşamak her