///

EMADDER:”Sandıkta adalete oy vereceğiz.”

Ankara’da Kademeli Emeklilik Mitingi yapıldı

Yayın:18.02.22024-22.08/Güncelleme: 18.02.2024-22.08

yenidunyagazetesi.com
Haber Merkezi/Ankara-

Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) üyeleri Ankara’da miting yaptı.

Emeklilik haklarını isteyen EMADDER üyeleri Türkiye’nin pek çok ilinden Ankara’ya geldi.

“31 MART’TA ADALETE OY VERECEĞİZ”

EMADDER Başkanı Mihriban Uğurlu iktidara seslenerek, bu ülkenin vatandaşı olduklarına dikkat çekerek, hak edilmiş emeklilik hakları ve çalışma barışını bozdukları için, 31 Mart günü sandıkta adalete oy vereceklerini söyledi.

EMADDER Üyeleri EYT düzenlemesinden yararlanamadıkları için Ankara Anıtpark’ta düzenledikleri miting de “Kademe yoksa oy da yok” sloganları attılar.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt’un da mitinge katılarak destek verdiği görüldü.

“EMEKLİ OLMAK HAKTIR”

EMADDER Başkanı Uğurlu yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Emekli olmak haktır, keyfi yasalar yaptırımlar ile çalışan üreten ve emeklilik primlerini doldurmuş insanlara 17-20 sene de yaş bekle demek çok büyük haksızlıktır. Ülkemizde tabii ki sosyal güvenlik alanında çeşitli düzenlemeler yapılabilir. Ama bu düzenlemelerin adaletli hakkaniyetli olması gerekir. 2000 yılından sonra bu kadar yaş uçurumu olması asla ama asla kabul edilemez. Bu yanlıştan hemen bir an önce dönülmeli ve bu adaletsizliğin ortadan kaldırılması gerekmektedir. Devletimiz ve onu yönetenler bu adaleti sağlamak zorundadır. Ne yazık ki bu ülkede sistemin ve SGK’nin bütün yükü, kasası 9 Eylül sonrası çalışanlara yüklenmiştir.

“BİZLER KASA DEĞİLİZ”

Bizler kasa değiliz. 5000 günlü hiç değiliz. Fazlası ile ödedik primlerimizi. Borçlu değil alacaklıyız alacaklı. Bir kesime kıyak üstüne kıyak yapılırken daha çok emeği olan daha çok prim yatırmış insanlara emekli olmak imkânsız hale getirildi. Bu mu emeğe saygı, bu mu emekçiye saygı, mezara girsin de maaş almasın mı? Önce 1999 da, sonra 2008 de yapılan yasalar ile emekli olmak, mezarda olacak hale denk getirildi. Yani sen çok çalış 7000 gün doldur sonra 17 yıl bekle ömrün yeterse emekli ol demek, öl demek öl.

Anamızın ak sütü gibi helal olan hakkımız için, 2. sınıf vatandaş muamelesini kabul etmediğimiz için bizlerde bu ülkenin vatandaşı olduğumuz için hak edilmiş emeklilik haklarımız için bir tarihle bizleri düşman edip çalışma barışımızı bozduğunuz için gecemiz gündüzümüz çalınan geleceğimiz için 31 Mart günü sandıkta adalete oy vereceğiz.”

“EMADDER ÜYELERİ UZAYA GİTMEYİ DEĞİL EMEKLİ OLMAYI İSTİYOR.”

EMADDER mitingine katılarak destek veren DP İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, Saray buraya yakın. Recep Ağabey dün Ordu’da, ‘Ayşeler, Fatmalar, Emineler uzaya gideceksiniz’ dedi. Ben de Recep Ağabeye diyorum ki EMADDER’in Ayşeleri, Fatmaları, Emineleri uzaya gitmeyi değil emekli olmayı istiyor, ifadelerini kullanarak şöyle devam etti:

“Sayın Cumhurbaşkanı, sen önce bu insanların hakkı olanı teslim et. Milyonlarca insan çocuğuna ayakkabı için, evine aş için, ekmek için emeklilik hakkını arıyor. Bırak uzaya gitmeyi, Ordu’dan, Afyon’dan, Kırıkkale’den gelmek için para arıyor. Sen önce bu insanlara haklarını teslim et Sayın Cumhurbaşkanı. Emekliye ikramiye verecek Turgut, emekliye ikramiye verecek Murat Kurum. Verene kadar gel bu meydanda da kademeliye hakkını ver.”

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir