//

Emekli maaşları belli oldu

Emekli maaşları belli oldu

 

Yayınlanma: 16.01.2024, saat: 21.16 – Güncelleme: 16.01.2024, Saat: 21.17

 

yenidunyagazetesi.com
Haber Merkezi. Ankara-

Kabine  toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 16 milyon emeklinin merakla beklediği maaş zammını açıkladı. Emekli maaşlarına %5 artışla beraber 2024 Ocak ayından itibaren 6 aylık zam artışının %42.6’ya çıktığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından BAĞ-KUR VE SSK emekli maaşlarının 7.500 liradan 10 bin liraya çıkarıldığını açıkladı.

2023 Aralık ayı enflasyona ile SSK VE BAĞ-KUR emekli zam oranının %37.57 olarak netleştiğini belirten Erdoğan, %5 artışla 2024 Ocak ayı zammının %42.6’ya çıkarıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz ayında memur maaşlarının ayrım olmaksızın eşitleneceğini de söyledi.

SSK ve BAĞ-KUR emekli zamlarının belli olmasının ardından, 2024 en düşük emekli maaş ile refah payı Kanun teklifine eknecek. Yeni aylıklar Meclis Plan ve Bütçeğ Komisyonu’nda görüşülerek karar bağlanacak ve Meclis Genel Kurulu’nda görülüp kabul edildikten sonra Resmi Gazete’de yayımlanarak resmileşecek.

Düzenlemenin kısa zaman içinde Meclis’e geleceği ve Ocak ayı içinde yasalaşacağı ifade ediliyor.

EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN ÖDENECEK?

SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşları Ocak ayıiçinde farklı tarihlerde ödenecek. SSK emekli maaşı 26 Ocak’a kadar ödenerek tamamlanacak. Bağ-Kur emekli maaşı ise 25-28 Ocak arasında ödenecek.

MEMUR EMEKLİLERİNE NE ZAMAN ÖDEME YAPILACAK?

Her ayın 1’i ile 5’i arasında maaş alan memur emeklileri de Ocak ayının son haftasına kadar zamlı maaş farklarını alacak. Aralık ayı enflasyonu 3 Ocak’ta açıklandığı için memur emeklileri maaşlarını zamsız almışlardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“2024 yılının ilk 6 ayı için memur emeklisi aylıklarında %49,25, SSK ve BAĞ-KUR emeklisi aylıklarında ise %37,57 artış oldu. Daha düşük artış alan SSK ve BAĞ-KUR aylıklarına ilave %5 daha ilave yapacağımızın müjdesini veriyorum. Bütçe imkânlarımızı zorlama pahasına da olsa emeklilerimizi asla darda bırakmıyoruz. SSK ve BAĞ-KUR emeklilerimizin Ocak 2024’den itibaren 6 aylık artış oranı %42,6’ya yükseliyor. Memur, SSK ve BAĞ-KUR ayrımı yapmadan tüm emeklilerimizin yıllık maaş artış oranları önümüzdeki Temmuzda eşitlenecektir. Emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz.

“2024’ü emekliler yılı olarak ilan ediyoruz”

2024’ü emekliler yılı olarak ilan ediyoruz. Amacımız bu vesileyle emeklilerimizin hayat kalitesini artıracak yeni hizmetleri devreye almaktır.

EKONOMİYE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

Açıklamasında ekonomiye de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Önümüzdeki 5 yıl boyunca küresel büyümenin düşük seviyelerde gerçekleşmesi bekleniyor. Türkiye olarak biz kendi hedeflerimize sıkı sıkıya bağlı kalarak, yatırım, üretim, istihdam, ihracat yoluyla büyümeye devam edeceğiz. Her küresel kriz, Türkiye’nin önüne fırsatlar getirmektedir.

Hayat pahalılığı ve enflasyonla mücadelemizde milletimizin yardımını bekliyoruz. Bu meselenin teknik boyutu kadar psikolojik boyutu da önemlidir. Çalışanlarımız ve emeklilerimiz başta olmak üzere insanımızın refah düzeyini artırmak için çalışıyoruz. Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü tutmaya devam edeceğiz.”

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir