//

Emekliler maaşlarıyla tiyatro yaptılar!

Emekliler maaşlarıyla tiyatro yaptılar

Yayınlanma: 14.01.2024, saat: 14.08. Güncelleme: 14.01.2024, saat: 14.08

 

yenidunyagazetesi.com
Haber: Zeki Demir- Alanya.

Antalya’nın Alanya ilçesinde sanata gönül vermiş 20 emekli kendi maaşlarıyla ortaya çıkardıkları oyunu sergilediler.Alanya’da emekliler maaşlarıyla tiyatro yaptılar

Alanya’da yaşayan tiyatro ve sinema sanatçısı, aynı zamanda gazeteci ve haber sitemizin Akdeniz Bölge temsilcisi olan Zeki Demir’in yönettiği “EMEKLİYSEN” adlı oyunu Selma Koruk yazdı.
20 Emeklinin sahnelediği oyun iki aylık titiz bir çalışmanın sonucunda ortaya çıktı ve çok beğenildi.
EMEKLİYSEN isimli oyun, Alanya Kültür Merkezi B Salonunda seyircinin karşısına çıkarak tam not oldu.  Salonu dolduran tiyatro severler oyuna yoğun bir ilgi gösterdi.
Selma Koruk’un yazıp, Zeki Demir’in yönettiği, Mücahit Tınas’ın sahne amirliği yaptığı oyunda; Ayfer Uğurluoğlu, Ayşe Aşıkoğlu, Beklem Kurşun, Belgin Keser, Erdem Bacak, Firdevs Göçer, Gökçe Nihan Doğan, Günseli Tuncalı, Gülay İşivar, Haydar Öztomruk, Mücahit Tinas, Mihriban İncezeybekler, Selma Koruk, Şengül Tanrıverdi ve Zeki Demir rol aldı.
EMEKLİYSEN isimli oyunda toplumun değişik kesimlerinden farklı yaşantılar ve emeklilerin yaşam öyküleri bazen güldüren bazen de düşündüren bir dille anlatılıyor.

Oyunun yönetmeni Zeki Demir, “Emekli arkadaşlarımız, yetmeyen maaşlarının yarısını harcayarak, haftada üç gün prova yapmak suretiyle iki aylık süreçte emeklilerin yaşantılarından kesitlerin yer aldığı bu oyunu hazırlayarak seyirci ile buluşturdu. Oyuna gösterilen yoğun ilgi tüm yorgunluğumuzu unutturdu. Böylesine anlamlı bir oyunu yönetip oynamanın mutluluğu da bana yetiyor.” dedi.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir