////

Emeklilere ek zam kapıda

Emeklilere ek zam mı geliyor?

Yayın: 12.02.2024-18.02/Güncelleme: 12.02.2024-18.02 Şubat 2024 Pazar 21:52

 

Yenidunyagazetesi.com

Haber Merkezi/Ankara-

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı bugün yapılıyor. Emeklilerin gözü kulağı kabine toplantısında. Kabine toplantısından sonra her an bir açıklama gelebilir.

Emekliler, enflasyon karşısında eriyen maaşlarının telafi edilmesini istiyor.

10 bin olan emekli maaşları ile memur emeklilerine verilmesi gereken 12 bin TL seyyanen zam için tüm emeklilerin kulağı Kabineden çıkacak haberde.

Emeklilere ek zam yapılması gündemini koruyor.

Kurban ve Ramazan Bayram ikramiyelerinin artması gündemde.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ramazan ve Kurban Bayram ikramiyelerinin artabileceği müjdesini vermiştir. SGK Uzmanı İsmail Sevinç’te yaptığı açıklamada Bayram ikramiyelerinin en az 3.000 TL olması gerektiğini belirtirken, ekonomi uzmanları ikramiyelerin 5 bin TL olabileceğine dikkat çekiyor.

31 Mart’ta yapılacak olan Yerel Seçimler öncesinde AK Parti Hükümeti kesenin ağzını açacak gibi görünüyor!

Açıklamalara göre emekli maaşlarına zam yapılabilir. Bu arada 4-C emekli aylıklarına 3.600 ek gösterge zammı ile 4.500 TL ek zam yapılabileceği belirtiliyor. SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına da zam yapılması gündemde. Emekli aylıklarına zam yapılırsa en düşük emekli aylığına 2 bin TL seyyanen zam yapılabileceği söyleniyor.

Seçim öncesi emekli maaşlarına zam gelirse 10 Mart’ta açıklanabileceği belirtilirken, Ramazan Bayramı ikramiyesinin bayramdan önce hesaplara yatacağı belirtiliyor.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir