///

ERDAL BEŞİKÇİOĞLU’NA AÇIK MEKTUP

Çelebi ÖZTÜRK
yenidunyagazetesi.com
Genel Yayın Yönetmeni

 

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu’na açık mektup

Etimesgut Belediyesi tarafından sunulan hizmetler konusunda, özellikle kent merkezine yakın mahallelere hizmet götürülmesinde mahalle muhtarlarının algısı ve muhtarların siyasi görüşlerinin etkili olduğu kanısındayım. Belediye tarafından sunulan hizmetlerin etkin bir şekilde sunulup sunulmadığı tartışılır. Özellikle şehir merkezine uzak mahallelere götürülen hizmetlerden merkezdeki mahalleler etkin olarak yararlanamamıştır.

MHP’li Etimesgut Belediyesi Bağlıca, Elvankent ve Eryaman’a yapısal hizmetler sunmasına rağmen Etiler ve İstasyon gibi merkeze bağlı mahallelerine hizmet götürülmesinde aynı hassasiyeti gösterememiştir. Belediye, diğer mahallelere yaptığı hizmetleri özellikle Etiler Mahallesindeki billboardlarda sergileyerek reklamını yapmış, bu da mahalle sakinleri tarafından tepkiyle karşılanmıştır.

Bilindiği gibi yerel yönetimlerde köklü değişiklik öngören 6360 sayılı yasa 2012 yılında çıkarıldı. Yasa ile vatandaşlara en yakın kamusal hizmet birimleri olan yerel yönetimlerde köklü değişiklik öngörülmüştür. Bu yasa ile birlikte büyükşehir sınırları il sınırlarına kadar genişleyerek hizmet alanı genişlemiştir. Bu kapsamda Etimesgut merkez ve Etiler Mahallesi güzergâhında Büyükşehir Belediyesi hizmetleriyle tanışan vatandaş, tüm hizmetleri Büyükşehir Belediyesi veriyor zannıyla taleplerini Büyükşehir Belediyesine yöneltmiştir.

Ne yazık ki Etimesgut merkez ve merkeze bağlı mahallelerine yapısal hizmet gelmemesine rağmen MHP’li Belediye oylarını bu yerlerden almıştır. Kamusal hizmetlerin çeşitliliği düşünüldüğünde Belediye hizmetlerinin mahallelere sunduğu yapısal hizmetlerin önemi de artmaktadır. Belediye hizmetlerinin çeşitliliği ve vatandaşın talepleri de kültürel ve sosyal ihtiyaçlara göre farklılık göstermektedir.

Etiler Mahallesi örneğini vermek gerekirse; memur, öğrenci ve emekli yoğunluğu fazla olan Etiler Mahallesinin ihtiyaçları kültürel ve sosyal olarak farklıdır. 1.000 nüfuslu Şeker Fabrikası Lojmanlarında oturanlar bu mahalleye verilen hizmetlerden yararlanmaktadır. 10 bin nüfusu geçen Etiler Mahallesi, İstanbul Yolu ve Eskişehir Yolu güzergâhı üzerinde, her saat yoğun trafik geçişinin olduğu, ilk, orta ve lise okullarının bulunduğu bir yerleşim yeri olması nedeniyle diğer mahallelerden farklı bir özelliğe sahiptir.

Cumhuriyet Halk Partisi Etiler Mahallesi Delegeleri önümüzdeki günlerde mahallenin sorunlarını Belediye Başkanı’na ileterek sorunlara çözüm önerileriyle birlikte bir sunum yapmayı planlıyorlar. Bu kapsamda şimdiden, Etiler Mahallesinin sorunlarını Belediye Başkanı Sayın Erdal Beşikçioğlu’nun dikkatine sunuyorum.

  • Öğrenci yoğunluğu çok fazla olduğu için kültürel ihtiyaçların temin edilebilmesi açısından kütüphane kurulması,
  • Emekli yoğunluğu fazla olduğu için “Emekli Sosyalleşme Evi” yapılması,
  • Mahallenin tek giriş-çıkışı bulunan güzergâha üst geçit yapılması, geliş-gidiş arasına tel çekilerek kazaların önlenmesi,
  • Kadınların bir araya gelerek sohbet ortamı oluşturabileceği bir cafe yapılması,
  • Bugüne kadar Belediye tarafından sunulan sosyal yardımlar siyasi amaçla kullanılmıştır. Belediyenin ve muhtarın siyasi ideolojisine yakın kişilere sosyal yardımlar yapılırken, hiç ihtiyacı olmayanların da bu sosyal yardımlardan yararlandığını biliyoruz. Bu tür suiistimallerin önlenmesi amacıyla; kişinin ırk, dil, din, siyasi fikir ve düşünce, mezhep ve inanç bağlamında hangisinden olduğu düşünülmeden, insanlar arasında ayrımcılık ve ötekileştirme yapılmadan asıl ihtiyaç sahiplerine ulaştırılabilmesi için mahalle delegelerinden bilgi alınması,
  • Sokak hayvanları için su ve mama kapları konması, ayrıca belirli yerlere hayvan kulübeleri konarak barınak ihtiyacının karşılanması,
  • Perşembe günleri kurulan pazarın üstünün kapatılarak kapalı Pazar haline getirilmesi,
  • CHP’li mahalle delegelerinden bilgi alınarak hizmetlerin çeşitlendirilmesi ve yapısal sorunların çözülmesi.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir