////

“GİDİN YİTİRDİKLERİNİZİN HESABINI SANDIKTA SORUN.”

“GİDİN YİTİRDİKLERİNİZİN HESABINI SANDIKTA SORUN, SANDIKTA BULUN”

 

Yayın: 29 Mart 2024-12.07/Güncelleme: 29 Mart 2024-12.08

Yenidunyagazetesi.com
Haber Merkezi/Ankara-

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla Marmaris’te halk buluşmasında konuştu.

“AKP iktidara geldiğinde emeklilerin maaşı 1,5 asgari ücretti. Şimdi kimse bayrak kaldırmasın, indirin bayrakları el kaldıracak emekliler” diyen Özgür Özel, “1,5 aydır çağırıyorum, önce bir avuçtu emekliler. Emekliler sesime ses verdiniz. Sesime kulak verdiniz, koştunuz, geldiniz hakkınızı hep beraber arayacağız. Söke söke alacağız” ifadelerini kullandı.

Seçim çalışmaları nedeniyle Muğla Marmaris’te katıldığı mitingde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, şunları söyledi:

“Tayyip Erdoğan ilk geldiğinde emekli maaşı 1,5 asgari ücretti. Hiç ellemese, size karışmasa bugün 1,5 asgari ücret 26 bin lira. Ama TÜİK dedi, enflasyona göre vereceğim dedi. Enflasyona emekliyi ezdirmeyeceğim dedi. Sonuç 10 bin lira. O gün en düşük emekli maaşı 8 çeyrek altın alıyordu. Bugün 2,5 çeyrek altın alıyor. O gün en düşük emekli maaşıyla 8 çeyrek altın alan emekli 5,5 çeyrek altını kaybetti. Bugün bir emekli bir çeyrek altın düşürse kahrolur. Koşar gider her yerde arar ne oldu diye. AKP geldi geleli bir emekli değil her emekli. Bir sefer değil her ay. Bir çeyrek değil 5,5 çeyrek altın kayıpta. Bu kaybettiklerinizi arayacak mısınız? Bir şey düşürüldüğü yerde, kaybedildiği yerde bulunur. Madem ki AKP geldi, kaybettiniz. Onu bir sandıkta kaybettiniz, işte önümüzdeki Pazar. Gidin yitirdiklerinizin hesabını sandıkta sorun, sandıkta bulun. Hepinizi sandığa davet ediyorum.”

“TEMMUZ’A VADE YALANLARINA KARNIMIZ TOK”

Emeklilere iki bayram verilen Bayram İkramiyesine de değinen Özel, “Yine 6 yıldır alınan bayram ikramiyesi 6 yıl önce bin liraydı, itiraz ediyorduk. Bir maaş olsun diyorduk. Beğenmediğimiz bin lira 24 kilo kıyma alıyordu. Bugün 3 bin lira oldu bayram ikramiyesi, 2-3-4 Nisan günlerinde yatacak. Şimdi o bayram ikramiyesi 6 kilo kıyma alıyor. 6 yılda sadece bayram ikramiyesinde 18 kilo kıyma kayıp” ifadelerini kullanarak halka şöyle hitap etti:

“Ramazan’da 30 iftar, 30 sahur var. Allah oruçlarınızı kabul etsin, ardından bayram sofrası var. 1 kilo ucuz, 250 liraya kıyma için sabah 4’te kuyruğa giriyor insanlar, belediyelerin hizmetinden almak için, kim kime 1 kilo kıyma veriyor, 18 kilo kıymayı sizden aldılar. Adeta mutfağınızdan çaldılar. Emekliler, kendilerine yapılan bu büyük haksızlığa karşı yıllarca sustular ama 1,5 aydır, biz konuştuk, sonra başka parti ve liderler konuştu. Tayyip Erdoğan önce dedi ki ‘Yüzde 4,5 büyüme var. Herkesin keyfi yerinde, Özgür Efendi emeklileri kışkırtmaya çalışıyor’. Baktı, gazeteler yazıyor, televizyonlar haber yapıyor, emekliler git gide çoğalıyor. Meydanlar doluyor, taşıyor. İşte gördünüz. Yüzde 70’i emekliler. Önce biz de yapacağız bir şeyler dediler. Geçen hafta Cumartesi Ankara mitingini işaret ettiler, fos çıktı. Pazar İstanbul’da ‘müjde’ dediler, fos çıktı. Bugün açıklama yapmış, ‘Temmuz ayında düzeltme yapar enflasyona bakarız’ diye. Sizleri perişan eden zaten enflasyon hesabı değil mi? Gerçek enflasyon yüzde 120. TÜİK 68 diyor, Tayyip Bey size yüzde 33 zam veriyor. TÜİK ne demek, Tayyip’i Üzmeyen İstatistik Kurumu. Tayyip’i üzmüyor, emekliyi mahvediyor. O yüzden Temmuz’a vade yalanlarına karnımız tok. Ne diyor Mehmet Şimşek? ‘Kemer sıkacağız, sıkı para politikası yapacağız.’ Ne diyor Mehmet Şimşek acı reçete içireceğiz. 1 Nisan’dan sonra eğer bu iktidar yine en yüksek oyu alırsa, yine emekliden, çiftçiden, işçiden, esnaftan destek alırsa diyecek ki ne yaparsam yapayım oy veriyorlar. Şimdi sarı kart. Sarı kartı gösterirseniz gücünüzü görecekler. Değerli emekliler, eğer bu Pazar günü, ömrü boyunca çalışan emekliler, karınca gibi çalışan emekliler, bu Pazar günü, karıncalar gibi yan yana durursanız, karıncalar gibi peş peşe yürürseniz, kaldıramayacağınız yük, aşamayacağınız engel yok. Kardeşiniz olarak söz veriyorum, sizin öyle arkanızda değil yanınızda değil, sonuna kadar önünüzde yürüyeceğim. Hakkınızı alacağız. Size yukarıdan bakanlar, küçük karıncaları ezer geçerim sananlara da söylüyorum. Karıncanın kardeşi var. Onun da adı CHP’dir.”

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir