///

Hemşirelik Meslek Kanunu çıkarılmadan yapılacak düzenleme eksik olur

Hemşirelik Meslek Kanunu çıkarılmadan yapılacak düzenleme eksik olur

Yayın: 09.02.2024-16.28/Güncelleme: 09.02.2024-16.29

yenidunyagazetesi.com
Ankara/A. Merve AKYÜREK-

Ak Parti tarafından Meclis’e sunulan, sağlık alanında bazı düzenlemeler içeren Kanun teklifi komisyonda kabul edildi.

Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda kabul edildi.

Edinilen bilgiye göre teklifle ebelerin görevlerine ilişkin çeşitli düzenlemeler içeren teklif, CHP Milletvekili Dr. Aylin Yaman tarafından eleştirildi. Dr. Yaman, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı Kanun teklifini eleştirerek paylaşımda şunları söyledi:

‘Sağlık sisteminin geleceğini etkileyecek çok sayıda madde, Genel Kurul’a gelecek. Ebelerle ilgili maddede, öncelikle hemşirelik meslek kanununun çıkarılmasını vurguladım. Aile hekimliği sisteminde konan cezalar ise, hekimlik onurunu zedelemesinin yanı sıra hukuka aykırı yönleriyle mutlaka geri çekilmeli. Mücadeleye devam edeceğiz…’

Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda kabul edilen yasa TBMM Genel Kuruluu’nda kabul edilirse ebelerle ilgili düzenleme şöyle olacak: Ebeler, normal doğum ve riskli durumlarda tıbbi bakım ve desteğe erişimin sağlanmasında, kadın sağlığının korunması, üreme sağlığı ve çocuk bakımı konularında aile ve topluma verilecek danışmanlık ve eğitim hizmetlerinde görev alacak. Gebeliğin tespitini, gebe izlemini ve bu amaçla gerekli muayene ve değerlendirmeleri yapacak olan ebeler, normal doğum eylemini gerçekleştirecek, normal doğum sırasında gereken küçük tıbbi müdahaleleri yapacak. Küçük tıbbi müdahalelerin kapsam ve sınırları Sağlık Bakanlığınca belirlenecek.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir