///

İliç maden sahasındaki çalışmalar devam ediyor

İliç maden sahasındaki çalışmalar devam ediyor

 

Yayın:19.02.2024-12.44/Güncelleme: 19.02.2024-12.44

yenidunyagazetesi.com
Haber Merkezi/Ankara-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının, Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen toprak kaymasının ardından başlattığı çalışmaların devam ettiği açıklandı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının resmi web sitesinden yapılan açıklamada,  maden kazasının hemen sonrasında Bakan Yardımcısı Fatma Varank’ın ve genel müdürlerin koordinesindeki 8 teknik ekibin sahada ilk andan itibaren başlattığı çalışmaların büyük bir titizlik içerisinde sürdürüldüğü belirtildi.

“Yapılan analizlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı”

Açıklamada, ekiplerin her gün 9 ayrı noktadan aldığı numuneler 3 ayrı laboratuvarda analize gönderildiği, yapılan analizlerde bugüne kadar herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı belirtiliyor.

Çalışmalar titizlikle sürdürülüyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının, Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen toprak kaymasının hemen ardından bölgeye sevk ettiği ekipler çalışmalarını büyük bir titizlik içerisinde sürdürüyor.

Havada da siyanür bakımından olumsuzluk tespit edilmedi

Maden ocağında yaşanan kazanın ilk anından itibaren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank’ın ve genel müdürlerin koordinesindeki 8 teknik ekip; 2 georadar, 1 multistation ve 2 sensör ile bölgede gece-gündüz demeden çalışmalarına devam ettiği açıklanırken, Bakanlık ekipleri tarafından 9 ayrı bölgeden bir yandan su ve topraktan numune alındığı, bir yandan da bölgenin hava kalitesinin takip edildiği açıklandı. Alınan numuneler, Bakanlığa ait Mobil Su ve Atık Su Analiz Laboratuvarı, Çevre Referans Laboratuvarı ve yetkili laboratuvarlarda analize gönderildiğinin altı çiziliyor.

Geçici depolama alanları belirlendi

Öte yandan bölgedeki toprak kayması sonucu akan malzemenin geçici olarak depolanacağı alanların belirlendiği, geçirimsizliğin sağlanması amacıyla yapılan çalışmaların Bakanlık gözetiminde yapılarak, mevcut alanda sızdırmazlık şartlarının sağlanarak bölgeye akan malzemenin hazırlanan bu alana transferinin başladığı belirtiliyor.

Fotograf: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir