///

İmamoğlu parti mi kuracak?

İmamoğlu Parti mi kuracak?

 

Yayın: 4 Mart 2024-17.54/Güncelleme: 4 Mart 2024-17.54

yenidunyagazetesi.com
Haber Merkezi/Ankara-

İmamoğlu’nun 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra seçimi kazanamaması halinde parti kuracağına dair söylentilere net yanıtı gecikmedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisiyle ilgili asılsız iddiaları gazeteci Hilal Köylü’ye açıkladı. “Parti kuracağımı iddia eden, kendi ruh halini tarif ediyordur. İstanbul, tek adam rejiminden kurtulma umudunu büyütüyor” diyen İmamoğlu, 31 Mart Yerel Seçimlerini kaybetmesi halinde yeni bir parti kurabileceği iddialarına, “Kazanmak ya da kaybetmek üzerinden gelecek planı yapmıyorum. Parti kuracağımı iddia eden, kendi ruh halini tarif ediyordur” dedi.

“İstanbul, tek adam rejiminden kurtulma umudunu büyütüyor” ifadelerini kullanan İmamoğlu, CHP Kongresi sonrasında ve aday belirleme süreçlerinde parti içindeki kırgınlık ve küslüklerle ilgili konuşmazken, “Kırgınlıklar zamanla çözülür” diye geçiştirdi.

Serbestiyet’ten Hilal Köylü’nün sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Kılıçdaroğlu’nun telefonlarınıza çıkmadığı doğru mu? Daha önce, -onu gören sandığa gitmez- deniyordu? Şimdi neden sahada isteniyor?” sorusuna şöyle cevap verdi:

“Sayın Kılıçdaroğlu’nun sahada istenmesi kadar doğal bir şey olamaz. Partimizin önceki dönem genel başkanıdır. Sahada olmasını ben de isterim. Sahada onu görenin sandığa gitmeyeceğini söylemek doğru olmaz. Bana ters.

Çok net söyleyeyim: Parti içi sıkıntılar, kişisel diyaloglar ya da kişisel meseleler üzerinden bugüne kadar hiçbir yerde basına konuşmadım. Konuşmayacağım da.

Lütfen yanlış anlamayın. Hem önceki dönem hem mevcut genel başkanımızı ilgilendiren diyalog, duygu gibi soruların hiçbirine cevap vermeyeceğim.

Elbette ki siyasal süreçlerde kırgınlıklar, üzgün haller olabilir. İnsanların farklı bakışları da olabilir. Ama meseleler zamanla çözülür.”

Hayatında hiç kimseyle küslük yaşamadığını belirten İmamoğlu, şöyle konuştu:

“Bu sene 53 yaşında olacağım. Ben hayatımda hiçbir dönem, hiçbir yaşımda, hiç kimseyle bir küslük yaşamadım. Bu işler ister 5, ister 25, ister 55 yaşında olsun farketmez. Çünkü öyle bir dünyam yoktur. Biriyle küseceğim, küs kalacağım diye bir dünyam olmadı. Eğer bana küs olduğunu bildiğim kişi var ve o benim için değerli biriyse mutlaka onunla diyalog kurmaya çalışmışımdır. Niçin küs, kırgın olduğunu anlamaya çalışma ve bu küslüğü tedavi etme gayreti içinde olmuşumdur. Bu, benim çocukluğumdan beri asla değişmeyen karakterimdir.”

İmamoğlu, seçimi kazanamazsa parti kuracağı iddialarına ise şu cevabı verdi:

“Parti içinde başarısız olup, yenilip başka bir siyasi parti kuracağım iddiasını dile getiren birisi olmadığını umut ederim. Ama bunu söyleyen kişi belki de kendi ruh halini tarif ediyordur. Ben öyle birisi değilim. Başarısızlık üzerine bir kariyer planı yapacak bir siyasetçi olmadım, olmam da. Elbette ki öyle bir durumda bunun parti içi müzakereleri, kişisel dünyamızdaki müzakereleri olacaktır, olur da. Ama bunu bugünden konuşmanın çok anlamlı olmadığını düşünüyorum.”

İmamoğlu, “Türkiye’nin “tek adam rejimi”nden kurtulması mümkün mü?” Sorusunu da şöyle yanıtladı:

“İstanbul tek adam rejiminden kurtulduğundan beri çok mutlu. Tek adam, istemediğini metal yorgunu yaptı. Görevinden ayrılmamasına rağmen, ayrılmak zorunda bıraktı. Sonra da, rahmetli oldu; Kadir Topbaş.

Tek adam rejimi; istediği zaman birisini görevli kılar. Aday yapar, seçilir. Bir süre sonra da -metal yorgunusun- deyip görevden alır.

Bizim dönemde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tek adam rejiminden kurtuldu ve çok mutlu. İstanbul bu umudu büyütüyor. Muhtemeldir ki bu umut, yerel seçimden sonra daha da büyüyecek. Bir sonraki genel seçim tarihi, 2028 görünüyor.

O genel seçimde inşallah bu rejimden kurtuluşun adımı atılır. O adım da; başta CHP olmak üzere ülkemizde muhalefete ve demokrasiye inancı yüksek muhalefet bloğunun ortaya koyacağı performansla mümkün olur.”

“İstanbul seçimini kaybederseniz siyaseti bırakacak mısınız? Nedir planınız?” sorusuna “İstanbul’la ilgili her iş beni inanılmaz heyecanlandırıyor” diyerek şunları söyledi:

“Seçimi kaybetmek üzerine bir strateji yapacak kadar sürece kişisel bakan bir insan olmadım. Seçimi kazanmak üzerine de bir kişisel kariyer kurmam. Ama tahmin edemeyeceğiniz derecede yüksek hayallerim var İstanbul adına. Belediye meclisinde elde edeceğimiz çoğunlukla İstanbul’da çok özel bir başarı süreci yaşatacağımı görüyorum. İstanbul’la ilgili her iş beni inanılmaz heyecanlandırıyor. “

Fotograf: Hilal Köylü-serbestiyet.com

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir