////

“İşçi, memur, emekli fedakârlık yapsın, siz lüks ve şatafattan vazgeçmeyin.”

“İşçi, memur, emekli fedakârlık yapsın, siz lüks ve şatafattan vazgeçmeyin.”

Yayın: 23 Mart 2024- 14.18/Güncelleme: 23 Mart  2024- 14.19

yenidunyagazetesi.com
Haber Merkezi/Ankara-

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun danışmanı ve DHMİ Genel Müdür Yardımcısı Murat Gül’e yönelik “DHMİ’deki odasını ithal mobilyalarla dekore ettirdi” iddiasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun danışmanı ve DHMİ Genel Müdür Yardımcısı Murat Gül’ün, DHMİ Genel Müdürlüğü’ne fatura ettirdiği 12 kalem ürün toplam 370 bin TL tuttu. KDV ile birlikte müdürlüğün kasasından 419 bin 842 TL çıktı” şeklindeki iddiaları hazırladığı soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. Bakan Uraloğlu’na, “Tadilat işi ne zaman başladı, hangi işlemler yapıldı, ne kadar harcama yapıldı, bu harcama hangi bütçeden karşılandı? Bu gereksiz ve fuzuli harcamalar konusundaki görüşünüz nedir?”  şeklinde sorular yöneltti.

Fatura Ortaya Çıktı

Açıklamasında, Gül’ün dekore ettirdiği odayla ilgili faturanın ortaya çıktığını belirten Karasu,  fatura detaylarını paylaştı.

“Bakan Danışmanı ile ilgili iddiaları daha önce de gündeme getirdim.”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda Bakan Danışmanı olan Murat Gül, DHMİ’deki yöneticilik pozisyonun yanı sıra Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri Anonim Şirketi’nde Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev yaptığı belirtilen açıklamada,  Bakan Uraloğlu’nun önergeye yanıt vermemesini eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Karasu, Bakan Danışmanı ile ilgili iddiaları daha önce de gündeme getirdiğini ancak Bakan’ın ya soruları yanıtsız bıraktığını ya da gerçek ve doyurucu yanıtlar veremediğini hatırlattı.

“Milyonlarca insan, yoksulluk sınırının altında yaşıyor, ama bunlar lüks ve şatafattan vazgeçmiyorlar.”

Son olarak Murat Gül’ün yine bakanlığa iş yapan bir firma aracılığıyla Barcelona’ya gittiğini, lüks otellerde kaldığına dair iddialar bulunduğunu belirten Karasu, “Bakan, işi gücü bıraktı İstanbul’da AKP belediye başkan adayına oy devşirmek için orada yatıp kalkıyor. Danışmanı hakkında iddialar ayyuka çıkmış, bakan susuyor. Aslında bu iktidarın tutumunu yansıtıyor. Kendileri ve çevreleri tok olsun, sırtı pek olsun; istedikleri gibi uçaklarıyla, arabalarıyla, makam odalarıyla yaşasınlar ama işçi, memur, emekli fedakârlık yapsın. İnsan biraz utanır. Milyonlarca insan, yoksulluk sınırının altında yaşıyor, ama bunlar lüks ve şatafattan vazgeçmiyorlar. Millet bunun hesabını sorar” dedi.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir