//

İYİ Parti’de Akşener dönemi kapandı. Dervişoğlu Genel Başkan Seçildi

İYİ Parti’de Akşener dönemi kapandı. Dervişoğlu Genel Başkan Seçildi

Yayın: 27 Nisan 2024- 24.00/Güncelleme: 27 Nisan 2024- 24.00

yenidunyagazetesi.com
Haber Merkezi/Ankara-

İYİ Parti’nin 31 Mart Yerel Seçimlerinden başarısız çıkması üzerine başarısızlığın sorumluluğunu üstlenen Genel Başkanı Meral Akşener, olağanüstü seçim kararı alarak aday olmayacağını açıklamıştı.

İYİ Parti 5. Olağan Kurultayı’nı bugün yaptı. Adaylığını açıklayan Müsavat Dervişoğlu, Koray Aydın ve Tolga Akalın, kurultayda birer konuşma yaptılar.

Kongrede herhangi bir kavga gürültü olmazken, adaylar kadar delegelerin de heyecanlı oldukları gözlendi. 15.45’te başlayan seçimin birinci turunda adaylar beklediği oy oranına ulaşamadı. İkinci turda Müsavat Dervişoğlu ile Koray Aydın yarıştılar, ancak adaylar seçimi kazanmak için yeterli oy oranına ulaşamadığı için seçim üçüncü tura kaldı. Üçüncü turda Müsavat Dervişoğlu 416 oy alırken, en yakın rakibi Koray Aydın 285 oy aldı. Bu sonuçlarla İYİ Parti’nin Genel Başkanlığına Müsavat Dervişoğlu seçilmiş oldu.

Müsavat Dervişoğlu, delegelere hitaben teşekkür konuşması yaptı.

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR?

1960 yılında Ankara’da doğan Dervişoğlu, ilk ve ortaokulu Fatsa’da, liseyi Samsun’da bitirdi. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu.

İzmir’de ticaretle uğraşan Müsavat Dervişoğlu, ticaretle uğraştı ve çeşitli firmalarda üst düzey yöneticilik yaptı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Dervişoğlu, 27. Dönem İzmir Milletvekili olarak Meclis’te yer aldı.

İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve TBMM Millî Savunma Komisyonu Üyesi olarak görev yaptı.

Evli ve 1 çocuk babasıdır.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir