////

Kadınların, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den talebi: “Sevgiyle Yoğurduğumuz Emeğimize Dokunmayın.”

Yenifoça’lı kadınların, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den talebi: “Sevgiyle Yoğurduğumuz Emeğimize Dokunmayın.”

Yayın: 24 Mayıs 2024- 17.18/Güncelleme: 24 Mayıs 2024- 17.18

yenidunyagazetesi.com
Haber Merkezi/Ankara-

İzmir-Yenifoça’da 24 çadır, 65 masayla 89 kadının el emeğini satarak aile bütçesine katkı sağladığı eski Pazar yerindeki Sevgi Pazarı tehdit altında!

Zerrin Fertelli’nin önderliğinde, 2001 yılında 34 kadın girişimci ile kurulan Sevgi Pazarında el emeği ürünlerini satarak çocuklarının okumalarını ve aile bütçelerine katkı sağlayan Sevgi Pazarı CHP’li Belediye Başkanı’nın kapatma tehlikesiyle karşı karşıya!

CHP’li eski Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün büyük destek verdiği Sevgi Pazarının, 31 Mart Yerel Seçimlerinde ilk kadın belediye başkanı olarak seçimi kazanan CHP’li Saniye Bora tarafından kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya kalması Yenifoçalılar tarafından tepkiyle karşılandı.

Yenifoça’lı kadınların tepki göstererek,”Kadın, kadının halinden anlamalı ama belediye başkanımız bırakın halimizden anlamayı, evimize götürdüğümüz üç beş kuruşa göz dikmiş durumda, bizim ekmeğimizi elimizden almak için uğraşıyor” ifadelerini kullanıyorlar.

İddiaya göre Sevgi Pazarının kurulması için önderlik ederek büyük emek ve çaba harcayan Zerrin Fertelli ile yollarına devam etmek isteyen Sevgi Pazarı sakini kadınlar, Başkan Saniye Bora’nın da katıldığı bir tanıtım toplantısı düzenlediler. Ancak Belediye Başkanı Bora, kadın emekçilerinin beklemediği bir cevap verdi: “Ben aptal mıyım? Bu kadar kadını başıma belamı edeceğim.”

Sevgi Pazarının Yenifoça’da el emeği ürünleri satan bir topluluk olmaktan çıkarak, kadınların birbiriyle kenetlendiği, Atatürk ilke ve inkılapları ışığında yol yürümeye başlayan, milli bayramlarda tüm etkinliklere katılarak coşkulu ve heyecanlı kutlamaların oluşmasını sağlayan, 2001 yılından itibaren 23 Nisan Çocuk Bayramlarında oyuncak, balon gibi hediyelerle çocukları sevindiren bir konuma ulaştığına dikkat çekilerek, bu oluşumun yaşatılması, özellikle belediye tarafından desteklenmesi gerekirken önünün tıkanmaya çalışılmasının anlaşılamadığına dikkat çekiliyor.

SEVGİ PAZARI 2024 YILI AÇILIŞINA BURUK HAZIRLANIYOR

İddiaya göre Sevgi Pazarı toplantısına katılan yeni Belediye Başkanı Saniye Bora’dan destek bekleyen kadın emekçiler, kendilerine söz hakkı verilmediği için hayal kırıklığı yaşadılar.

Belediye Başkanı Saniye Bora’nın, ”Ben belediye başkanıyım. Burayı kapatırım. Ellerinizdeki stokları bu sezon bitirin. Seneye yoksunuz” dediği iddia ediliyor.

Sevgi Pazarının kurucusu ve yöneticisi Zerrin Fertelli’nin Pazar hakkında Bora’yı bilgilendirmek istediği ancak kendisine izin verilmediği gibi parmağını sallayarak, “Ben konuşuyorum, sözümün kesilmesini asla kabul etmem” diyerek Fertelli’nin konuşmasına izin vermediği belirtiliyor. Kadınların, pazarda satış yapanların bugünkü ekonomik koşullarda fahiş kira ödeyemeyeceklerini, kendilerinin çocuklarını okutmak ve aile bütçesine biraz katkı sunmak amacıyla el emeği ürünlerini sergilediklerini ifade etmeleri üzerine başkan Bora’nın, “Bir çorba olmuş 180 TL. Siz 10 -15 bin lirayı çok rahat verebilirsiniz. Pazara elektrik sayacı taktıracağım, elektriği de siz ödeyeceksiniz” dediği ifade ediliyor.

Kendisinin de bir dönem CHP Yenifoça İlçe Örgütünde ilçe başkan yardımcısı olarak görev aldığına dikkat çeken Zerrin Fertelli, haber sitemize yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“KADINLARIN ELİNDEN EKMEK KAPISINI KİMSE ALAMAZ.”

“Aileden CHP’liyim. 2019 yılında Yenifoça ilçe örgütünde AR-GE Sorumlusu olarak başkan yardımcılığı görevinde bulundum. Bugüne kadar eski belediye başkanlarımız kadınlarımıza hep destek oldular. İçinde bulunduğumuz ekonomik süreçte emeklilerimiz ve asgari ücretlilerimiz güç koşullarda yaşamaya çalışıyorlar. Yenifoça oldukça pahalı bir ilçedir. Burada yaşayanlarda öyle sanıldığı kadar zengin değiller. 10 bin lira emekli maaşıyla yaşamak kolay değil. Burada yaşayan kadınlarımız, evlerinde yaptıkları el emeği işlerini kurduğumuz bu pazarda satarak aile bütçesine katkıda bulunuyorlar. Bunların kira verecek bütçeleri yok. Kadınlar arasında yardımlaştığımız arkadaşlarımız var. Ne yazık ki Belediye Başkanı Sayın Saniye Bora Fıçı, Yenifoçalıları hayal kırıklığına uğrattı. CHP’li bir Başkandan beklenmeyen bir tutum içine girdi. Bu pazarda, sadece kadın kazansın, diye verdiğimiz mücadelemiz bir kadın belediye başkanı tarafından yok edilmeye çalışılıyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Alın teri dökerek harcadığımız onca emek boşa mı gitsin? Kadınların elinden ekmek kapısını almak CHP’li bir belediyeye yakışıyor mu? Emeğimizi bir kadın belediye başkanının egosuna kurban vermeyeceğiz. Ne gerekiyorsa yapacağız.

“GENEL BAŞKANIMIZ ÖZGÜR ÖZEL’E ÇAĞRIDA BULUNUYORUM!”

Genel Başkanım Sayın Özgür Özel’e sesleniyorum: 40 liraya 4 çeşit yemek veren belediyelerimiz var. Yenifoça’da halkımızın yararına böyle hizmetler görmek isterken, kadın pazarı olan Sevgi Pazarını kapatmaya ve kadınlarımızın elinden ekmek teknelerini almaya çalışan belediye başkanı Saniye Bora Fıçı’yı lütfen durdurun. Yenifoça’lılar çok öfkeli ve büyük tepkileri var. Bu pazarda, emek verdikleri ürünlerini namuslarıyla, dürüstçe satarak evini geçindirmeye çalışan kadınlarımızı yalnız bırakmayın.  Bu kadınların kimseye bir zararı yok. Üstelik bu pazarın Yenifoça’ya kattığı çok değerler var. Emeğin ve emekçilerin yanında yer alarak destek verir umuduyla desteklediğimiz Sayın Belediye Başkanı ne yazık ki halkımızı üzmüş, adeta zenginin, sermayenin ve burjuvanın Belediye Başkanı gibi hareket etmeye başlamıştır.

Şahsım, Sevgi Pazarının yöneticiliğini hiçbir ücret almadan, bu konuda herhangi bir talebim olmadan, gönüllülük esasına göre yapıyorum. Bu pazardan herhangi bir gelirim ve kazancım yok. Eşim, Milli Savunma Bakanlığı NATO Enf. Daire Başkanlığından emekli bir Albay’dır. Sevgi Pazarında emeklerini pazarlayarak sevgi dağıtan bu emekçi kadınlarımıza lütfen sahip çıkın.”

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir