//

Memet Yula nihayet konuştu!

Çelebi ÖZTÜRK

Memet Yula nihayet konuştu!

Evet, Etimesgut’un tanınmış siyasetçisi Memet Yula nihayet konuştu. Nereden geldi sesi? Sosyal medya hesabından. Cılız bir seslenme! Siyasetçi dediğin facebook’tan değil, çıkar meydana; basına ve televizyon ekranlarından haksızlıklara karşı kükrer!

Memet Yula’nın bu açıklaması, bugüne kadar yazdığım tüm yazılarımın doğruluğunu da teyit etmiş oldu.

Haksızlıklara sessiz kaldın

Cemal Emir, Etimesgut’a gönderilirken sesini çıkarmayarak yanında yer aldın. “Etimesgut Etimesgutlularındır” diye göbeğini yırtanların yanında yer almadın. “Dışarıdan ithal aday istemiyoruz” diye basına açıklama yaparken de Cemal Emir’den yana tavır alarak haksızlıklara sesini çıkarmadın.

Yeni mi uyandın?

Sayın Yula, Etimesgut’ta yaşananları hiç görmemiş! Sanki uykudaymış gibi uyandı ve bir de baktı ki ne görsün; Ankara 3. Bölge Milletvekillerinden hiç biri Etimesgutlu değil. Birden bire Belediye Başkan adayının Etimesgutlu olmadığını anlamış. Seçilebilir yerden Belediye Meclis Üyesi adayı yapılanlardan bir kısmının Etimesgutlu olmadığını görüp üzülmüş. Temayül yoklamasında haksızlık yapıldığını anlayıp, birden bire bu haksızlıkları Genel Başkanı’na ileterek bilgilendirme arzusu doğmuş! Kim inanır samimiyetine?

Eleştirdiğim tüm konuları açıklamasında yer vererek beni haklı çıkardı.

Kimi Çankayalı kimi Yenimahalle de oturuyor

Listeye baktığımız zaman Etimesgut ile hiç ilgisi bulunmayan isimlerin olduğunu görüyoruz. Kimi milletvekilinin referansıyla listeye girmiş kimi özel ilişkilerini kullanmış kimi Çankayalı ve Yenimahalle’de oturan buradan Meclis’e girmiş! Yani Etimesgut’lu siyasetçilerin hiçbir gücü hiçbir varlığı yokmuş; anlıyoruz ki Etimesgut’ta yılların siyasetçisi Memet Yula’nın hiçbir etkisi yokmuş! Kontenjan adaylarının hiçbiri Etimesgutlu değil. Ve anlıyoruz ki yılların siyasetçisi Memet Yula, birden bire bu gerçeklerle karşı karşıya kalmış!

Anlıyoruz ki Etimesgut’ta siyaset yapan o meşhur isimlerden atama bekleyenlerin hiçbiri arzusuna kavuşamamış!

Bir yerlere tutunabilmek için Etimesgut’u bu hale getirdikleriyle kaldılar. Yazık!

Emeğini ve zamanını harcayan aktif üyelere haksızlık yapıldı

Etimesgut’ta zamanını harcayan, burada oturan, alışverişini buradan yapan, örgütü için gece gündüz demeden Etimesgut sokaklarını arşınlayan, emek ve para harcayan aktif üyelerden Belediye Meclis Üyeliği adaylığına başvuranlar ise kadın ve genç kadın kotasıyla listeye giremediler. İddia böyle. 30 yaşın altındaki genç kadınlar kadın kotasına tabiiler. Hem kadın kotası hem de genç (25) kotası ayrı ayrı uygulanmaz. Hem kadın kotası hem fermuar uygulaması sıralamaya girecek adayların önünü tıkamış. Bir adayın iddiasına göre böyle bir uygulama yapılmış.

Memet Yula’nın sosyal medya paylaşımı

Sayın Memet Yula’nın paylaşımında iki şey dikkatimi çekti. Birincisi, ilçe ve il örgütlerinin baypas edildiğinin net olarak anlaşılması ki bu çok önemli bir konu. Çünkü bugüne kadar tüm yazılarımda buna dikkat çekerek Etimesgut’ta siyaset yapanları uyardım, ama beni dinlemediler. İkincisi; bir gün herkesin hak ettiği değeri görecek olması ki Sayın Yula’nın Parti’sinin ilgili organlarına cesurca mesaj vermesi dikkat çekici.

Memet Yula yaptığı paylaşımda ne demiş, bir de ona bakalım.

“Sayın Genel başkanımızın bilgilerine!…

Ankara’mızın 5.Büyük ilçesi ve Ülkemizin 16. Büyük ilçesi olan Etimesgut’ta durumu bilginize arz ederim.

—Ankara 3. Bölgenin seçilen bir tek milletvekili Etimesgutlu değil…

—Gösterilen Belediye başkan adayı Etimesgut’lu değil !..

—Gösterilen meclis üyelerinin seçilebilir yerden bir bölümü Etimesgut’lu değil..

—Ömrünü partiye veren çok sayıda arkadaşımız temayül seçiminden dolayı kimi haksızlıklara maruz kaldıklarını düşündüler ama razı oldular.

—Bu gün açıklanan Etimesgut belediye meclis Üyeliği atama için müracaat edenlerin referanslarına baktığımızda partimizin geldiği noktada Partimize emek verenlerin büyük üzün içerisinde olduğunu ifade etmek istedim.İlçe ve İl örgütlerimizin de baypas edildiği net anlaşılmıştır.

“Elbette bir gün herkes hak ettiği değeri alacaktır”

CHP seçmenleri, tecrübeli bir siyasetçi ve bir büyük olarak Memet Yula’dan çok şey beklediler ama hep hayal kırıklığı yaşadılar! Sayın Yula’nın bu paylaşımı bile Parti’sinin ve aslında kendi hatalarının da bir itirafı gibi!

Günaydın Memet Yula…

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir