////

Memur Sen Genel Başkanı Yalçın, Bakan Işıkhan ile ne görüştü?

Memur Sen Genel Başkanı Yalçın, Bakan Işıkhan ile ne görüştü?

Yayın: 9 Temmuz 2024- 11.59/Güncelleme: 9 Temmuz 2024- 11.59

yenidunyagazetesi.com
Haber Merkezi/Ankara- 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, beraberindeki heyetle birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ı ziyaret etti. Ziyarette kamu görevlileri ve emeklilerinin maaş artışının yetersizliği ve gündemdeki diğer konular görüşüldü.

Bakanlık binasında gerçekleştirilen ziyarete; Genel Başkan Ali Yalçın ve Bakan Vedat Işıkhan’ın yanı sıra Memur-Sen Yönetim Kurulu, konfederasyona bağlı sendikaların genel başkanları ve ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları katıldı.

Görüşmede; Haziran ayı enflasyon rakamıyla birlikte belli olan kamu görevlileri ve emeklilerinin Temmuz ayında alacağı yüzde 19,31 maaş/ücret artışının yetersizliğini ifade edilirken, enflasyonla mücadelenin kararlılıkla devam etmesine destek olunduğu ancak kamu görevlileri ve emeklilerinin durumunun gözden kaçırılmaması gerektiği ifade edildi. Bakan Işıkhan ile görüşmede; yüzde 25 kira sınırının kaldırılması, doğalgaz desteğinin sona ermesi ve Haziran ayı enflasyonuna yansımayan ama giderleri büyük oranda artıran yüzde 38’lik elektrik zammının kamu görevlilerinin cebine olumsuz yansıdığına vurgu yapan Yalçın, “Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararı kamu görevlilerine kayıp yaşatmıştır ve iyileştirme yapılması tedirginlikleri ve riskleri azaltacaktır. Kamu görevlisi emeklilerine yansıtılmayan seyyanen zammın 14 bin 390 lira seviyelerine yükseldiğini ve mağduriyetin giderek büyüdüğünü ifade ettik.  Ocak ayında İşçi-Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarının artırılarak kamu görevlisi emeklileri ile eşitlendiğini belirttik. Şimdi de kamu görevlisi emeklilerimizin yüzde 6,34 olan ilave ödemesini yüzde 12’ye yükselterek İşçi-Bağ-Kur emeklileriyle eşitlememiz gerektiğini belirttik” ifadelerini kullandı.

“Vaatler bir an önce hayata geçirilmeli”

Görüşmede; CHP-AYM tarafından iptal edilen Toplu Sözleşme İkramiyesi, 7. Dönem Toplu Sözleşme’de kamu görevlilerinin bütçesine ayrılmak üzere Bütçe Kanununa eklendiğini dile getiren Ali Yalçın, “İptal edilen düzenleme çalışanların bütçesine zarar verdiğini belirterek; telafi edecek düzenlemenin 15 Temmuz maaş/ücret artışlarına yetiştirilmesi gerektiğini belirttik. Meclis kapanmadan sorun çözülmeli,mağduriyetler giderilmelidir. 1.Dereceye 3600 Ek Gösterge kamu görevlisi ve emeklileri için oldukça önemli olduğunu belirterek, beklentilerin ve vaatlerin bir an önce hayata geçirilmesini ifade ettik. 2023 Kasım KPDK toplantısında gündeme getirdiğimiz ve Çalışma Genel Müdürlüğü’ne ilettiğimiz 4688 sayılı Kanun değişikliği taleplerimizin sonuca ulaştırılması gerektiğini belirttik. 4688 sayılı Kanununa yönelik beklentiler geciktirilmemeli, değişiklikler yapılarak evrensel ilkelere uyumlu hale getirilmelidir. Toplu sözleşme hükümlerimize müdahale niteliğinde olan ve Tasarruf Tedbirleri kapsamında yer alan Servis Hizmeti; daha iptal edilmeden hem kamu görevlilerini hem de kamu kurum ve kuruluşlarını tedirgin etmiştir. Servis Hizmeti sözleşmelerinin yenilenmemesi ya da geciktirilmesi tek bir kurumda dahi büyük kargaşalara neden olduğu görülmeli, bu kargaşanın bütün kurumlarda yaşanarak test edilmesi yanlışından dönülmelidir” dedi.

Ali Yalçın, koruyucu giyim, fazla çalışma ücreti ve diğer toplu sözleşme hükümlerinin Anayasa, uluslararası sözleşmeler ve 4688 Sayılı Kanunla koruma altına aldığının altını çizerek “Kazanımlarımız tasarruf, tedbir ve önlem gerekçeleriyle engellenmemeli” şeklinde konuştu. Görüşmede ayrıca, YHS, teknik personelin sorunları başta olmak üzere kamu görevlilerimizin sorunları dile getirildi.

Işıkhan: Çalışmalarımızı sürdürüyoruz

Bakanlık olarak Memur-Sen’in başta olmak üzere tüm sosyal paydaşların görüşlerini önemsediklerini ifade eden Bakan Vedat Işıkhan ise “Kamu görevlilerinin refah seviyesini artırmak ve sorunlarını çözmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçmişten günümüze kadar olduğu gibi bugün de gerek sahadan gelen talepleri gerekse genele ilişkin beklentileri karşılamak adına istişarelerimizi sürdürerek nihayete erdireceğiz” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI Yayın: 5 Eylül 2024-14.25/Güncelleme: 5 Eylül 2024- 14.25 yenidunyagazetesi.com Haber Merkezi/Ankara- Gençlik

En iyi WordPress hosting hizmetleri için DomainMerkezi'ni ziyaret edin.