///

Necip Taşkın; “Hukuksuzluğa Boyun Eğmeyeceğiz!”

HUKUKSUZLUĞA BOYUN EĞMEYECEĞİZ!

Yayın: 22 Temmuz 2024- 23.45/Güncelleme: 22 Temmuzz 2024- 23.45

yenidunyagazetesi.com
Haber Merkezi/Ankara-

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Kamu Sendikaları Platformu’nun ILO Ankara Ofisi önünde yaptığı basın açıklamasına katıldı. Basın açıklamasından sonra yenidunyagazetesi.com’a özel açıklama yapan Taşkın, hukuksuzluğa ve haksızlığa boyun eğmeyeceklerini, Türk adaletine güvendiklerini söyledi.

Necip Taşkın’ın haber sitemize yaptığı açıklama şöyle:

“Yetkili sendika ve ortağı tarafından önce %1 sendika barajının getirilmesi sağlandı. Danıştay 12. Dairesi iptal etti. Daha sonra da %2 sendika barajı Kanun yoluyla getirildi. Anayasa Mahkemesi Anayasa’ya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti. Şimdi, %1 sendika barajı Kanun eliyle getirilmek isteniyor.

Devletin Genel Bütçesinden yandaş sarı sendikalar adeta ödüllendiriliyor!

Memur Sen ve Kamu Sen gibi iki Konfederasyon ve bağlı sarı sendikalar nedeniyle ülkemizin demokrasisine, çalışanların özgür iradeleriyle sendikalarını seçmelerine engel olunuyor. Hukukun üstünlüğü ilkesine ve çalışma barışına bilerek ve isteyerek darbe vuruluyor!

Hukukun linç edildiği, güçlülerin hukukunun balyoz gibi bağımsız sendikaların tepesine indiği bir garabetle karşı karşıyayız.

Tüm memurların 3.600 ek göstergeden yararlandırılması, Yardımcı Hizmetler Sınıfının kaldırılması, memur emeklisine verilen sözün yerine getirilmesi, yoksulluk sınırı altındaki memur maaşının yükseltilmesi, %10’luk zammın gerçek enflasyon oranı kadar yükseltilmesi, vergi oranının %15’te sabitlenmesi, vergi diliminin yükseltilmesi, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmak suretiyle vergide adaleti sağlamak için siyasal gücünü kullanamayan sarı sendikalar ne yazık ki saltanatlarını sürdürebilmek amacıyla hukuksuz işlere yöneliyorlar! Türkiye’nin imzalamış olduğu uluslararası sözleşmelere ve hukuk normlarına aykırı olan bu karar Türk sendikacılığının gelişmesinin önüne getirilen bir settir. Açıkça, özgür kamu sendikacılığına darbe vurulmuştur!”

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI Yayın: 5 Eylül 2024-14.25/Güncelleme: 5 Eylül 2024- 14.25 yenidunyagazetesi.com Haber Merkezi/Ankara- Gençlik

En iyi WordPress hosting hizmetleri için DomainMerkezi'ni ziyaret edin.