//

Onur Öktem’den Beklenen Açıklama Geldi!

1

Onur Öktem’den Beklenen Açıklama Geldi!

Yayınlanma:12801/2024, saat: 21.46. Güncelleme: 12/01/2024, saat: 21.47.

yenidunyagazetesi.com
Haber Merkezi. Ankara- 

CHP Genel Merkezi tarafından Etimesgut Belediye Başkan adayı gösterilen tiyatro ve sinema sanatçısı Erdal Beşikçioğlu’nun adaylığını açıklamasının ardından gözler Onur Öktem’e çevrilmişti. “Behzat Ç” olarak bilinen Erdal Beşikçioğlu’nun Etimesgut CHP ilçe binasında 13.30’da yaptığı basın açıklamasının ardından sosyal medya üzerinden kamuoyuna açıklama yapan Onur Öktem, destekçilerine, kamuoyuna ve en önemlisi de CHP Ankara İl Başkanlığı ve CHP Genel Merkezine ve Genel Başkan Özgür Özel’e anlamlı mesajlar verdi!

“Fotoğraf siyasetçiliği yapmadan hazırlamış olduğumuz programı anlamlı ve etkili bir şekilde yerine getireceğim.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin kazanılması ve meclis grubunda çoğunluğun sağlanması, Etimesgut’umuzda yerel iktidarın alınabilmesi adına; nokta atışlarla partimizin kurumsal kimliği için yurttaşlarımızla birlikte olacağım.”

İki kongre kazanarak geldiği ilçe başkanlığı görevinden alındığı gün, Etimesgut ilçe örgütünün dağılacağını, seçmenlerin birbiriyle küs, kırgın ve birbirine düşman edileceğini ve günü geldiğinde ilçe örgütünün parçalanmış yapısıyla sahipsiz bırakılacağını görmüştü! Etimesgut’u uyaran genç bir siyasetçi Onur Öktem. O günlerde, “İlkeli bir örgüt yaratamazsak üzerimize basan çok olur!” demişti “Bugün örgütüme yapılan saldırılar için, ideolojimiz için ben bedel ödemeye hazırım. Sizlere düşen, kurmuş olduğum barikatı ayakta tutmak. Eğer başarır, Etimesgut’u Etimesgutlular da bırakırsanız yarın içinizden İl başkanları, PM üyeleri, MYK üyeleri, milletvekilleri ve belediye başkanlarını da çıkartabilirsiniz. Sizin yarınlarınız için ben bedel ödeyeceğim. Siz, özgürlüğünüze ve benim kurduğum güçlü örgütünüze sahip çıkın.”

Geldiğimiz nokta da ne dediyse çıktığını gördük. Partiden atıldığında da mahkeme koridorlarında da döndüğü günde hep çizgisini korudu. Doğrularına sahip çıktı.

Partiden atıldığı dönemde  dahi sokak sokak Etimesgut’u partisi adına gezdi. Çalışmalarına mevcut İlçe başkanı gibi devam etti.

Bugün yine kendisine yakışanı yapmış! Herkesin sus pus olduğu bir dönemde yine ilk doğru konuşan yine net konuşan yine kararlı yine lafı eğip bükmeden cesurca söylemiş.

Kitleleri bu yüzden arkasında sürüklüyor.

Enver Demirel bugün basına verdiği demeçte, “Etimesgutlu Etimesgutluya hep sahip çıktı. Yine öyle olacak” demiş.

Yorum sizin

İşte, Onur Öktem’in kamuoyuna açıklaması:

KAMUOYU AÇIKLAMASI

Kurullar, kuralları uygulamak zorundadır. Amasız, fakatsız…

Kurallar, kurulların çerçevesini çizer.

Sanatçı Erdal Beşikçioğlu CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in daveti üzerine Etimesgut Belediye Başkan Adaylığını kabul etmiş.

Dün üye yapılan bugün aday olan sanatçımızın tutumunu bir kenara bırakarak; ‘anayasa rafa kaldırılamaz, uygulamak zorundasınız’ deyip “sahip çıkıyoruz” adı altında sokaklara çağırdığınız örgütünüze, kendi anayasanızı çiğnemenizi açıklayamazsınız.

Kurultayımızda verilen sözler tutulmayarak sürecin onur kırıcı yürütülmesi ise kabul edilemez.

Burası ETİMESGUT. Üzerine basacağınız bir örgütü burada göremezsiniz.

Dün ne dediysem bugünde o. Üç günlük dünyada eğilip bükülmeye gerek yok.

Kurullar, kuralları uygulamamıştır. Nokta.

İlçe Başkanlığına yapılan atamayla başlayan örgütün yok sayılma süreci, genel seçimler ile yerel seçimler içinde devam etti. Yarın da devam edecektir.

Etimesgut egoların tatmin edilebileceği bir ilçe değil.

Ekonomik sıkıntılardan dolayı, “ne de olsa oylarını bize verecek” noktasında seçmenlerimize bakarsak saygısızlık yapmış oluruz.

Karar vericiler tarafından seçmenlerimize yapılan saygısızlık için partim adına seçmenlerimizden özür diliyorum!

Karar vericiler tarafından örgütümün dikkate alınmaması, emeklerinin yok sayılması yüzünden partim adına örgütümüzden özür diliyorum!

Bu çerçevede sahneye konan tiyatronun parçası olmayan, ilkeli duruşundan taviz vermeyen örgütüme devrimci yüreğimle teşekkür ediyorum.

Bahsetmiş olduğum tüm yanlışlara rağmen kendime olan saygımın, yuvama olan bağlılığımın gereği olarak bayrağımızı her şeye rağmen sokaklarda dalgalandırmaya dostlarımla devam edeceğim.

Fotoğraf siyasetçiliği yapmadan hazırlamış olduğumuz programı anlamlı ve etkili bir şekilde yerine getireceğim.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin kazanılması ve Meclis grubunda çoğunluğun sağlanması, Etimesgut’umuzda yerel iktidarın alınabilmesi adına, nokta atışlarla partimizin kurumsal kimliği için yurttaşlarımızla birlikte olacağım.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

1 Comment

  1. Onur başkan;yarışta olsak da olmasak da seninleyiz evlat. Her zaman, her yerde yanındayız.
    ❤️✊✌️

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir