////

Özel; “Emeklinin yaptığı anlaşmayı emekliye jest diye sunan bir anlayış var.”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’de Ege İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi ve başkanlar kurulu ile yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. CHP lideri Özel, ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklama yaptı.

“Emeklinin yaptığı anlaşmayı emekliye jest diye sunan bir anlayış var.”

 

Yayın:23 Mart  2024- 17.21/Güncelleme: 23 Mart 2024-17.23

yenidunyagazetesi.com
Haber Merkezi/Ankara-

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’de Ege İhracatçı Birlikleri’ni ziyaret etti. Ziyaret sonrasında açıklama yapan Özel,  emeklilere promosyonu gündeme getirerek, “Promosyon şudur, emekli hangi bankayı tercih etmişse o verir. 8 ila 12 bin lira diyor ya. Yapı Kredi Bankası zaten 15 bin lira veriyormuş. Kimin parasını kime veriyorsunuz? Zaten emeklilere verilen ve verilecek olan bir parayı, 1 Nisan’dan öne çekerek emeklinin hakkını emekliye jest diye sunan, emekliyi hafife alan ve kandırmaya çalışan bir anlayış var. Emekli onların aklını istemiyor, kendi hakkını istiyor” ifadelerini kullandı.

“EMEKLİNİN HAKKINI EMEKLİYE JEST DİYE SUNUYORLAR”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, emeklilere banka promosyonu verilmesiyle ilgili konunun, “Vatandaşı enayi yerine koyarak yapılabilecek kötü siyasete bir numaralı örnektir” diyerek şunları söyledi:

“Ne diyoruz, emekli maaşı yetmiyor. En düşük emekli maaşı AKP iktidara geldiğinde 1,5 asgari ücretti. Hiç karışmasalar, görüşmeseler İzmirli en düşük emekli maaşı olarak 26 bin lira alıyor olacaktı. 1,5 asgari ücret. Berbat ettiler, 10 bin liraya düşürdüler. 8 çeyrek altın alan en düşük emekli maaşı şu an 2,5 çeyrek altın alıyor. Altın hesabı şaşmaz. Bunu iyileştirelim. Hiç olmazsa asgari ücrete getirelim. 7 bin lira seyyanen zam verelim dedik, para yok, para yok dediler. Sonra emekli kart dedik, emekli kart çıkaracağız dediler. Emekli kart da yalan oldu. Bankalara yazı yazmışlar. ‘Promosyon verin, bunu da 1 Nisan’dan önce verin’ demişler. Promosyon şudur, emekli hangi bankayı tercih etmişse o verir. 8 ila 12 bin lira diyor ya. Yapı Kredi Bankası zaten 15 bin lira veriyormuş. Kimin parasını kime veriyorsunuz? Zaten emeklilere verilen ve verilecek olan bir parayı, 1 Nisan’dan öne çekerek, 2 yıllık anlaşma, 3 yıllık anlaşma yapıldıysa onu 5 yıla uzatarak, emeklinin yaptığı anlaşmayı emekliye, emeklinin hakkını emekliye jest diye sunan, yine burada emekliyi hafife alan ve kandırmaya çalışan bir anlayış var. Emekli onların aklını istemiyor, kendi hakkını istiyor Emeklinin aklı hangi bankadan kaç promosyon alacağını bilir. Hakkı en az bir asgari ücrettir, doğrusu 1,5 asgari ücrettir. Bugün her emeklinin cebinden 5,5 çeyrek altın AKP yönetimi boyunca alınmıştır. Her ay 5,5 çeyrek altın kaybediyor emekli.”

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir